Popodnevni umor: Trening koji vraća energiju

by Anđela Sabranović

Vaš dan započinje s mnoštvom energije i ideja o tome što ćete sve obaviti tijekom dana. Ali onda dođe poslijepodne i sve o čemu možete razmišljati je kava, zapravo puno kave… Kava je odličan saveznik u misiji zvanoj popodnevni umor, ali za one dane kada ne pomaže postoje i druga, zdravija rješenja.

Trening koji pomaže kada nas preplavi popodnevni umor

Znate kako ponekad poslije treninga dobijete iznenadnu dozu energije i osjećate kako ste spremni za sve moguće izazove? Ne rezultira baš svaki oblik tjelovježbe ovim osjećajem te nas je zato oduševilo kada smo našli video s nekoliko vježbi koje će nam  dati pravi energetski boost upravo onda kada nam je i najpotrebniji.

Više informacija otkrit će vam video, a mi smo u nastavku sastavili i popis vježbi.

Vježbe

Prebacivanje s jedne noge na drugu

Ova jednostavna vježba koju ste vjerojatno već nekad radili će polako razbuditi vaš mozak i savršen je uvod u ovu seriju vježbi.

Čučanj s podizanjem ruke

Ovo je malo drugačiji čučanj u kojem naizmjenično s dizanjem iz čučnja podižete jednu ruku. Također jedna jednostavna, ali učinkovita vježba koju ćete zasigurno odmah savladati.

Pas prema gore – pas prema dolje

Ako bismo morali odabrati jednu vježbu kojoj se uvijek radujemo onda je to “pas prema gore ili dolje”. To je vježba u kojoj se lijepo istegnemo i poslije koje se uvijek osjećamo bolje.

Iskorak uz podizanje ruke

Ovo je također neobični iskorak, ali ako ste nekad prisustvovali grupnim treninzima, vjerujemo kako vam ova vježba nije nepoznata. Jednostavna je i učinkovita.

Ponavljanja

Idealno bi bilo kada biste svaku od ovih vježbi izvodili po 1 minutu. Poslije jedne serije možete napraviti kratku pauzu te sve ponoviti. Idealno bi bilo kada biste napravili tri ponavljanja.

Što vam još može dati popodnevnu dozu energije?

Eterično ulje metvice
Jednu kap eteričnog ulja mente razblažite s malo baznog ulja (možete koristiti bademovo) i stavite na dlanove. Duboko udahnite nekoliko puta, a zatim ostatke ulja nanesite na stražnji dio vrata.

Kratka šetnja
Ako umor osjećate posebno poslije ručka, odlično bi bilo da to vrijeme uvijek rezervirate za kratku šetnju.

Hidratacija
Čak i blagi nedostatak vode, može rezultirati umornim tijelom i bezvoljnošću.

Birajte laganiji ručak
Nezdrava jela nam na prvu mogu biti i te kako primamljiva, ali prije nego se odlučiti na njih samo pomislite na to kako ćete se osjećati poslije.

Zeleni čaj
Znamo kako zeleni čaj sadrži kofein te nam može uspješno povratiti izgubljenu energiju, ali nekako ipak većina ljudi kavi daje prednost.

Power nap
Za one dane kada ništa od navedenog ne pomaže, tu je kratki popodnevni san od 20 minuta.

Sretno!

Moglo bi vas zanimati i: Popodnevni umor možete “presjeći” na ovih 5 načina

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Pexels

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!