Joga na plaži – idealna aktivnost za opuštanje

by Anđela Sabranović
joga na plaži

Kada bismo vas pitali da nam opišete svoje omiljeno mjesto na svijetu, vjerujemo da bi to za mnoge bilo neko mjesto u blizini mora. Jednostavno ima nešto posebno opuštajuće mirisima i zvukovima more i to nešto nas uvijek potiče na opuštanje i prisutnost u trenutku. A kako vam zvuči joga na plaži?

Upravo je prisutnost u trenutku ključna za potpuno uživanje u jogi koja vam i sama omogućuje povezivanje sa svakim dijelom tijela. Zašto onda ne biste povezali boravak uz more i jogu? Valjan razlog jednostavno ne postoji jer je plaža savršeno mjesto za tjelovježbu, a odličo je i to što vam za jogu ne treba niša od opreme.

Potaknuti tim razmišljanjem pronašli smo dva videa koji će vas doista inspirirati da na svom odmoru iskoristite izlazak ili zalaza sunca za potpuno povezivanje sa sobom koje donosi joga na plaži.

Benefiti prakticiranja joge na plaži:

1. Omogućuje potpuno opuštanje
Svi znamo kako tjelovježba na nas djeluje opuštajuće, ali cijeli doživljaj dobiva jednu novu dimenziju kada vježbate vani.
Tako se povezujemo s prirodom što pozitivno djeluje na naš živčani sustav. Zvuk mora i osjećaj vjetra na licu će vas potpuno usmjeriti na sadašnji trenutak.

2. Potiče kreativnost
Vježbanje na zraku općenito potiče dijelove mozga koji su zaduženi za kreativnost.
Zato se nemojte iznenaditi ako poslije prakticiranja joge na plaži, dobijete iznenadni nalet pozitivne energije i kreativnosti.

3. Morski zrak

Udisanje morskog zraka ima jako puno benefita na naše zdravlje. Vaše tijelo će uz more moći bolje apsorbirati kisik zahvaljujući negativnim ionima koji se nalaze u morskom zraku.

Vjerujemo kako sada imate sasvim dovoljno razloga da razmislite o prakticiranju joge i na ljetovanju. Uvjereni smo da će vam to kada jednom probate, postati neizostavni dio ljetovanja.

Moglo bi vas zanimati i: Plivanje je možda najbolja stvar koju možete priuštiti svom tijelu

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Pexels

Možda će vam se svidjeti