Ovako kreativnost utječe na naše emocije

by Anđela Sabranović

Umjetnost je kroz cijelu povijest čovječanstva imala golemi utjecaj na pojedinca, ali i cijelo društvo, bez obzira u kojoj epohi i kroz koji pokret se promicala.

Kreativnost je tu od samih početaka čovjeka, a bila je prisutna i dok je još živio pećinskim životom i crtao po stijenama. Ona je oduvijek dio svake individue, bez obzira izražavao se on kroz tu umjetnost na društvu zanimljiv način ili ne, a jednako tako je nepobitno povezana s emocijama. Jedno je sigurno, utjecaj koju uključivanje u kreativne aktivnosti ima na psihičko zdravlje je golem. Odvažite se i istražite neke od jednostavnijih kreativnih načina izražavanja i pobrinite se za dobrobit svojih emocija.

SLIKANJE

Kada su emocije u pitanju, nije lako pronaći ispravan pristup jer svakome odgovara neki drugi način na koji ih može i mora izraziti. Za pokazati svijetu svaku dublju emociju potrebna je prava hrabrost, zato slikanje može biti odličan način kako kroz rapsodiju boja stvoriti jedan sasvim novi svijet i bez riječi ispričati najdivnije priče. Svaka je najljepša i najposebnija na svoj način.

PISANJE

Umjetnost pisane riječi definitivno možemo promatrati, između ostalog i kao vid terapije. Bilo da je riječ o osjećaju tuge, sreće ili nemogućnosti drugačijeg načina komuniciranja, pisanje je sjajan način kako se izraziti i dopustiti našim emocijama da izađu na površinu.

IZRADA SKULPTURA I KERAMIKE

Ovaj zanimljivi hobi izrade keramike u posljednje je vrijeme na vrhuncu svoje popularnosti i može biti odlična opcija za oslobađanje negativne energije koju nakupimo tijekom dana uz razne svakodnevne stresore i negativne podražaje. Omogućite sebi naučiti nešto novo i povežite se s grupom ljudi koja se odvažila na isto. Vjerujte, učinak takvih aktivnosti će vas na kraju potpuno zaprepastiti. U pozitivnom smislu, naravno!

Dopustite kreativnosti da vas obuzme svojim dugačkim snopovima šarenila i ne brinite o konačnom umjetničkom rezultatu. Najbitnije je prepustiti se aktivnosti koju ste odabrali u svrhu opuštanja i uživanja, istraživanja novih prostranstva umjetnosti i svjetova koji će vam podariti prekrasan umirujuć osjećaj zadovoljstva.

Moglo bi vas zanimati i: Hobi puni naše baterije – Imamo ideje za novi!

Tekst: PR

Foto: PR

 

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!