Kada se osjećate preplavljeno stresom ove aktivnosti mogu pomoći

by Anđela Sabranović

Svi imamo dane kada osjećamo da jednostavno ne možemo podnijeti stres kojem smo izloženi. Ponekad se stres u poslovnom životu uskladi sa stresom u privatnom životu i jednostavno nam treba kratki odmak od svega.

Činjenica je da svi uvijek imamo onih 10-tak minuta za kratku aktivnost poslije koje ćemo se osjećati barem malo bolje.

U nastavku smo izdvojili nekoliko prijedloga.

Kratka šetnja u prirodi

Često podcjenjujemo snagu prirode… Naime, kratka šetnja u prirodi od svega 15 minuta može učiniti čudo za naše raspoloženje. Od neraspoložene osobe izložene stresu tako jednostavno se možete pretvoriti u smirenu osobu. Šetnja vam omogućuje da izbacite nakupljeni stres, ali i da realnije razmislite o svemu doživljenom.
Često smo skloni i preuveličavati ono što doživljavamo kada si s vremena na vrijeme ne pružimo neki odmak.

Meditacija

Ako ste nekad pokušali meditirati vjerujemo da znate koliko umirujući može biti osjećaj potpune povezanosti sa sobom. Možda se s druge strane ipak niste naučili prepustiti meditaciji, ali uvijek možete pokušati uz video materijale vođene meditacije jer kao i za sve potrebno je dati si vrijeme i iskustvo.

Kada jednom prepoznate prednosti koje meditacija može imati za vas, vjerujemo da će postati vaše omiljeno sredstvo za ublažavanje stresa.

Pospremite jednu prostoriju u svom domu

Kada biste se upustili u pospremanje cijelog doma to bi jednostavno moglo biti previše, ali pospremanje jedne prostorije može na vas djelovati opuštajuće i tako vam pružiti oslobađanje od nakupljenog stresa.

Pisanje dnevnika

Pisanje dnevnika je jedna od najboljih aktivnosti kada ste pod stresom. Kada sve svoje strahove, brige i ostalo prenesete na papir oslobodite prostor u svojoj glavi i iznenada sve izgleda nekako jednostavnije.

Slušanje umirujuće glazbe

Glazba nije bez razloga uvijek u pozadini tijekom masaža, joge ili meditacije… Naime, glazba može čudotvorno djelovati na nas kada se želimo osloboditi od stresa.

Topli tuš ili kupka

Svjesno uživanje u kupki ili tuširanju može učiniti čudo, posebno ako dodate malo eteričnog ulja lavande koje će vas opustiti i dati vam mir koji vam je toliko potreban. 

Moglo bi vas zanimati i: Anti-stres namirnice koje vam mogu pomoći nositi se sa stresom

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Pexels

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!