Yang Sheng – Koncept kineske medicine koji potiče na holistički pristup zdravlju i njezi

by Anđela Sabranović

Kada bismo doslovno preveli pojam “Yanh Sheng” dobili bismo riječi “Njeguj život”. Kada malo razmislite shvatit ćete kako je u te dvije riječi sadržana cjelokupna filozofija življenja jer kada njegujemo život zapravo brinemo kako o fizičkom tako i o mentalnom zdravlju.

Yang Sheng je dio medicine koji vas potiče na samoiscjeljenje te jako puno tehnika možete sami isprobati i savladati. Taj koncept je na Zapadu bio relativno nepoznat dok nije izašla knjiga s istoimenim nazivom u kojoj je sve zapravo i opisano.
Kako knjiga navodi Yang Sheng je praksa prevencije za život ispunjen zadovoljstvom savršeno odgovara izazovima modernog života, od stresa do nesanice, od umora do njegovanja ljepote.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Petal Radiance Organic Skincare (@petalradianceskincare)

Drevne tehnike Yang Shenga temelje se na holističkom pristupu ljudskom biću i njeguju istodobno naše tijelo, um i duh. Tehnike samopomoći, vježbe disanja, istezanja, snage, rituali ljepote i savjeti za prehranu u skladu s godišnjim dobima jednostavni su i možete ih lako kombinirati kako biste odabrali rutinu koja će vam savršeno odgovarati. Yang Sheng je tisućljetna praksa koja će vam pomoći da uspostavite nove navike koje će vam brzo i učinkovito podignuti razinu energije, popraviti raspoloženje i potaknuti vitalnost.

Autorica knjige Katie Brindle se inače bavi kineskom medicinom i osnivačica je Hayo’u Method, metode koja nudi cijeli niz rituala, proizvoda i alata. Specijalizirala se za kombinaciju detaljne dijagnoze i autotretmana temeljenih na klasičnoj kineskoj medicini. Uz masažu i refleksologiju, Katie se bavi kineskom medicinom od 2002. godine. Na Britanskom Integrated College of Chinese Medicine diplomirala je kao praktičar pet elemenata kineske medicine. Katie snažno zagovara suradnju zapadnjačke i kineske medicine na stvaranju zdravijeg, sretnijeg društva, o čemu, kao i o svom radu često govori u medijima.

Moramo priznati kako nas je samo opis ove knjige toliko zainteresirao da se jedva čekamo upustiti u čitanje.

Moglo bi vas zanimati i: Wabi Sabi – Japanska filozofija kao utočište za sve koji žele pobjeći od konzumerizma

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Školska knjiga, Pexels

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!