4 super razloga zašto uvesti popodnevni odmor u svoju rutinu

by Vjera Pađen
spavanje_slowage365

Spavate li nekad popodne? A što ako vam kažemo da ćete se nakon popodnevnog odmora probuditi puni energije i elana? Znamo da današnji tempo života u šestoj brzini ne ostavlja previše vremena za obavljanje svih obaveza, ali ipak razmislite i pokušajte pronaći pola sata vremena kako biste predahnuli u popodnevnim satima. I iako se ponekad čini da popodnevni odmor znači manjak kondicije, to baš i nije tako. Sve više prednosti možemo vidjeti kod malog odmora poslijepodne. O čemu se sve radi, saznajte u nastavku.

90 minuta sna odmara cijelo tijelo

Devedeset minuta ili sat i pol. Točno toliko vremena je potrebno za kvalitetan odmor, kažu znanstvenici. Kratki san omogućiti će vam cijeli ciklus spavanja, a neće proizvesti inerciju sna koja se javlja kada se probudite ranije iz sna.

spavanje_slowage365_2

.

 

Poslijepodnevni odmor dobar je za vašu maštu

15-20 minuta držanja očiju zatvorenima ima veće djelovanje na vaš mozak od kave ili tjelovježbeStudije pokazuju da 15-20 minuta držanja očiju zatvorenima ima veće djelovanje na vaš mozak nego kava ili tjelovježba. Dok odmarate možete u mašti otploviti na mjesta koja želite i o kojima sanjarite. Isto tako, možete i vrijeme odmora posvetiti meditaciji. Više o meditaciji pročitajte ovdje.

 

spavanje_slowage365_1

 

Odmor poboljšava vašu tjelovježbu

Pola sata odmora poboljšava vašu izdržljivost. Tijelo će se napuniti energijom i biti spremno za fizičku aktivnost. Tjelovježba je prva linija borbe protiv negativnih simptoma anksioznosti. Ona može biti učinkovit način kako da se riješite negativnih emocija, fokusirate se na potpuno nove stvari i riješite osjećaja tjeskobe. Više o dobrobitima tjelovježbe pročitajte ovdje.

Popodnevni odmor pozitivno djeluje na cijelo tijelo

San je važan za cijelo vaše tijelo – od vaših hormona do izdržljivosti organizma. Također, san daje vašem tijelu dodatnu snagu da se bori sa stresom. Manjak sna dovodi do mogućnosti razvoja zdravstvenih problema kao što su dijabetes tipa 2, glavobolja i migrena, kroničan stres, depresija, povišen krvi tlak i razina kolesterola u krvi. Kako će vam popodnevni odmor osigurati i kvalitetan san saznajte ovdje.

 

Možda bi vas moglo zanimati: 4 savjeta kako kod kuće izbijeliti zube na prirodan način

 

Tekst: Vjera Pađen

Foto: Unsplash 

Možda će vam se svidjeti