Što kada bi vam rekli da su 3 minute dovoljne da izgradite svoje samopouzdanje?

by Vjera Pađen

Smatrate li da vam je samopouzdanje u deficitu? Ne brinite,često nam se dogodi nedostatak samopouzdanja. Ponekad je to klasični osjećaj manje vrijednosti u odnosu na druge ili samo nesigurnost u ono što mislimo i vjerujemo. Ovi osjećaji mogu uzrokovati da svakodnevicu vodimo u konstantnom strahu, s obrambenim stavom ili pretjeranom potrebom da ugodimo drugima.

Samopouzdanje nije samo jedan čin ili postupak. Pozitivan osjećaj o sebi, svojim idejama i vrijednostima omogućuje nam da se dobro brinemo o sebi, da zauzmemo ravnopravnost s drugima i istinski osjećamo ponos prema sebi i načinu kako organiziramo i živimo život.

samopouzdanje_1_slowage365

Zbog toga smo pronašli ovu korisnu i zabavnu mentalnu vježbu koju možete raditi sami, u svoja četiri zida, a doslovno vam treba nekoliko minuta za nju.

Dnevni pregled vlastitog uspjeha

Vježba je jednostavna: odvojite tri minute ili manje da biste zapisali jedan do tri uspjeha vašeg dana. Znači, usredotočite se na tri uspjeha, nije bitno velika ili mala, koja ste imali određenog dana. Nemojte previdjeti snagu svojih svakodnevnih malih pobjeda.

U nastavku ćemo vam dati nekoliko ideja, mogućih malih pobjeda koje ćete primijetiti tijekom svog dana: pomogli ste nekome, odlučili ste da nešto ne vrijedi raditi i prestali ste to raditi, učinili ste nešto zdravo za svoj um (poput meditiranja nekoliko minuta kad ste pod stresom), pogriješili ste i naučili ste na tome, imate ideju o svom sljedećem radnom projektu, prihvatili ste realnost da se nešto ne može promijeniti i tako očuvali vašu energiju…

samopouzdanje_2_slowage365

Pokušajte nekoliko tjedana dnevni pregled uspjeha kako biste između ostalog upoznali i sebe. Dok to činite, počet ćete vidjeti obrasce u svojim uspjesima. Mogli biste uvidjeti da imate snagu u jednom području i slabost u drugom. Samo razmišljanje o prošlim uspjesima i vrijednostima ima iznenađujuće pozitivne učinke na ponašanje, razmišljanje i vaše samopouzdanje.

Moglo bi vas zanimati: Muči vas nesanica? Isprobajte ove jednostavne korake koji će san učiniti kvalitetnijim

Tekst: Vjera Pađen

Foto: Unsplash, Pinterest

Možda će vam se svidjeti