Zobeni keksi koje možete ponijeti i na posao – imamo recept koji morate isprobati

by Anđela Sabranović

Odlučili ste kako se doista želite hraniti svjesnije te više brinuti o nutritivnoj vrijednosti svojih obroka, ali na poslu kao da jednostavno ne možete bez slatkiša? E pa imamo ideju upravo za vas. Pronašli smo odličan recept za ukusne i nutritivno bogate kekse koji se jednostavno pripremaju. Bazu im čine zobene pahuljice koje svi imamo te maslac od kikirikija koji uvijek našim slasticama daje dozu posebnosti. Zobeni keksi su jako jednostavni za pripremu, a ako imate i školarce možete ih iskoristiti i za njihove užine.

Znamo da priprema domaćih keksića ipak zahtjeva određeno vrijeme, ali vjerujte da se okus ovih ne može mjeriti s onima koje možete kupiti u trgovini. Zato, bacimo se zajedno na recept.

Zobeni keks s maslacem od kikirikija

Sastojci:

  • 2 šalice sitnih zobenih pahuljica
  • 1 čajna žlica praška za pecivo
  • 1/8 čajne žlice sode bikarbone
  • 1/2 čajne žlice soli
  • 1/4 čajne žlice mljevenog cimeta
  • 1/2 šalice maslaca od kikirikija
  • 1 jaje
  • 1 čajna žlica čistog ekstrakta vanilije
  • 1/2 šalice meda
  • 1/2 šalice komadića tamne čokolade

Priprema:

  • U velikoj zdjeli pomiješajte zobene pahuljice, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i sol.
  • U srednjoj zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija, jaje, vaniliju i med. Miješajte dok se ne sjedini.
  • Umiješajte tekuću smjesu u smjesu zobi i miješajte dok se ne sjedini. Tijesto će biti mokro i ljepljivo. Ubacite komadiće čokolade. Stavite u hladnjak i ostavite da se hladi najmanje 30 minuta.
  • Kada ste spremni za pečenje, stavite rešetku u sredinu pećnice i zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Obložite veliki obrubljeni lim za pečenje papirom za pečenje. Izvadite tijesto iz hladnjaka (ako je jako tvrdo, možda ćete ga morati ostaviti da odstoji 5 do 10 minuta).
  • Žlicom uzimajte male dijelove tijesta i formirajte kuglice.
  • Rasporedite ih na lim za pečenje, ostavljajući malo prostora između njih. Lagano ih spljoštite.
  • Pecite dok kolačići ne postanu zlatni i čvrsti oko rubova. Kada budu gotovi ostavite ih da se ohlade.

Uživajte!

Moglo bi vas zanimati i: Proteinske palačinke koje uspijevaju svaki put

Tekst: Anđela Sabranović

Recept: Pinterest

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!