Banana bread je uvijek dobra ideja za vikend doručak

by Anđela Sabranović

Vikend je tu, a to znači samo jedno – imat ćemo puno više vremena za uživanje u društvu najmilijih. Nema boljeg načina za to nego početi subotnje jutro zajedničkim obiteljskim doručkom uz banana bread. Ništa ne unosi toplinu u dom poput mirisa toplog kruha.

Nadahnuti tim razmišljanjem pronašli smo recept za banana bread u kojem će sasvim sigurno uživati svi članovi obitelji. Priprema je jednostavna, a ovaj kruh se savršeno slaže sa namazima od orašastih plodova. Naš prijedlog je da ga poslužite s namazom od lješnjaka jer je to provjereno savršena kombinacije.

No, vratimo se receptu.

SASTOJCI

  • 100 g maslaca
  • 1 šalica smeđeg šećera
  • 2 jaja
  • 1/4 šalice mlijeka
  • 1 čajna žlica ekstrakta od vanilije
  • 3 zrelije banane
  • 2 šalice brašna
  • 1 čajna žlica praška za pecivo
  • 1/4 čajne žlice soli
  • 1/2 šalice orašastih plodova ili čokolade (odaberite po svom ukusu)

PRIPREMA

  • Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  • Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje.
  • Nanesite ipak malo ulja na papir.
  • Maslac sobne temperature mikserom povežite sa šećerom.
  • Zatim dodajte jaje i mutite dok ne povežete smjesu.
  • Dodajte mlijeko i ekstrakt vanilije.
  • Banane zgnječite vilicom te ih dodajte u smjesu.
  • Sada lagano dodajte brašno, prašak za pečenje i sol u posudu.
  • Na kraju dodajte čokoladu ili orašaste plodove.
  • Dodajte smjesu u posudu za pečenje te pecite oko 50 minuta.
  • Kada banana bread izvadite iz pećnice ostavite ga u posudi za pečenje još 10-tak minuta.
  • Zatim ga izvadite i ostavite da se hladi još 10-tak minuta.

Uživajte u vikendu i dobar tek!

Moglo bi vas zanimati i: Dva brza deserta bez grižnje savjesti

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Unsplash

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!