zobene pahuljice s breskvom

Pripremite doručak dan prije: Ukusne zobene pahuljice s breskvama

Osvježavajući ljetni doručak

by Anđela Sabranović

Tokom ljetnih mjeseci, nema boljeg nego započeti dan osvježavajućim i hranjivim doručkom. Jedno od jela u kojem ovo ljeto uživamo vrlo često su ukusne zobene pahuljice s breskvama koje pripremite dan prije. Ovaj divan recept ne samo da slavi slatke i sočne okuse breskvi, već također nudi praktičan i zdrav način za brzi početak dana.

Ove ukusne zobene pahuljice s breskavama koje napravite preko noći nije samo ukusan način uživanja u doručku već je i nevjerojatno praktičan. Pripremajući ovo divno jelo večer prije, možete uštedjeti dragocjeno vrijeme u jutarnjoj žurbi. Kako se zob namače preko noći, omekšava i upija okuse ostalih sastojaka, što rezultira kremastom i bogatom teksturom koja je spremna za ujutro.

Ljetna čar breskvi

Breskve su uistinu ljetno voće, poznate po svojoj sočnoj teksturi i slatkoći. Osim što su preukusne, pune su i bitnih vitamina poput A, C i E, kao i vlakana i antioksidansa. Kombinacija njihovog divnog okusa i brojnih zdravstvenih dobrobiti čini ih izvrsnim dodatkom vašem jutarnjem obroku.

Zdravstvene prednosti zobenih pahuljica s breskvom

Breskve imaju mnoštvo zdravstvenih benefita. Mogu pohvaliti visokim razinama vitamina C, koji podržavaju zdrav imunološki sustav i potiču blistavost kože. Vitamin A pomaže u održavanju zdravog vida i podržava imunološki sustav, dok vitamin E djeluje kao snažan antioksidans. Sadržaj vlakana u breskvama pomaže u probavi, promicanju zdravih crijeva i smanjenju rizika od gastrointestinalnih problema. Osim toga, vlakna vam pomažu da se duže osjećate sitima, što ga čini voćem pogodnim za regulaciju tjelesne težine.

Zob pruža obilje hranjivih tvari poput vlakana, proteina, magnezija i fosfora. Pomažu stabilizirati razinu šećera u krvi, održavaju osjećaj sitosti i podržavaju zdravlje srca.

Grčki jogurt ne samo da dodaje kremastu dimenziju zobi, već također povećava sadržaj proteina. Protein je neophodan za obnavljanje tkiva i održavanje jakih mišića.

Bademi jelu daju ugodnu hrskavost i fantastičan su izvor zdravih masnoća, vitamina E i minerala poput kalcija i magnezija.

Prirodna slatkoća meda nadopunjuje breskve i dodaje dašak užitka dok nudi vlastiti niz zdravstvenih dobrobiti, uključujući antioksidanse i antibakterijska svojstva.

Recept za zobene pahuljice s breskvama

Sastojci:

  • 1/2 šalice zobenih pahuljica
  • 1/2 šalice grčkog jogurta
  • 1/2 šalice mlijeka (mliječnog ili biljnog)
  • 1 zrela breskva, narezana na kriške
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica nasjeckanih badema
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije (po želji)

Upute:

  • U staklenku ili u hermetički zatvorenoj posudi pomiješajte zob, grčki jogurt, med i mlijeko. Dobro promiješajte kako biste bili sigurni da su svi sastojci dobro izmiješani.
  • U smjesu dodajte narezane breskve i med. Za dodatni okus dodajte ekstrakt vanilije.
  • Ponovno promiješajte sastojke kako bi se breskve ravnomjerno rasporedile. Na vrh posipajte nasjeckane bademe.
  • Posudu zatvorite poklopcem i ostavite u hladnjaku preko noći, ili najmanje 4 sata.

Moglo bi vas zanimati i: Gdje na doručak u Zagrebu? Ovo su naših top 12 preporuka

Tekst: Tina Sarajlić

Foto: Pinterest

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!