VEČERNJA RUTINA 3/3: Želiš kreirati svoju večernju rutinu? Saznaj kako i kreni s nama.

by Anđela Sabranović

Sad kada znamo koliko je važna večernja rutina, koliko utječe na mentalno zdravlje te da uistinu predstavlja jedan od temelja za naše cjelokupno zdravlje ne preostaje nam ništa nego krenuti u kreiranje svoje večernje rutine.

Znamo da to nije lako i da za svaku promjenu treba vrijeme, ali više od vremena treba dovoljno ponavljanja, poticaja, želje i volje. Upravo iz tog razloga odlučili smo u ovaj mali izazov krenuti zajedno. Kako i na koji način saznat ćete u sutrašnjem tekstu.

Međutim, da bi bili spremni za izazov, željeli bismo vas još malo potaknuti na razmišljanje o vašoj sadašnjoj večernjoj rutini pa vam donosimo jedan mali zadatak za koji su vam potrebna dva lista papira.

Na jedan papir napišite kako izgleda vaša tipična večer, kako ju provodite, što radite i kako se osjećate. Pišite u slobodnoj formi, onako kako vam to spontano dođe, bez velike pažnje na gramatiku, rečenice i sl.

Kada ste napisali kako izgleda uzimajući u obzir sve navedeno u prethodnoj rečenici, sada na drugi papir napišite kako zamišljate svoju idealnu večernju rutinu. Budite maštoviti, ali i iskreni uzimajući u obzir primjerice vrijeme i prostor u kojem živite. Ponovno obratite pažnju kako biste se osjećali da je vaša večernja rutina takva, što bi radili koliko dugo, na koji način… Pišite u slobodnoj formi. Vaše misli jednostavno stavite na papir.

Sačuvajte oba papira do kraja mjeseca. Trebat će vam. Bit će vam dokaz kako malim koracima možete početi ostvarivati svoje želje te kako ono što zamišljate možete početi i živjeti u svoja četiri zida.

Moglo bi vas zanimati i: VEČERNJA RUTINA 2/3: U današnjem tekstu otkrijete dobrobiti večernje rutine za mentalno zdravlje

Tekst: dr.sc. Anđela Jelić, mag.psych.

Foto: Pexels

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!