Superhrana – Ove će vam namirnice otopiti salo na trbuhu

by Anđela Sabranović
superhrana

Svi se ponekad „borimo“ sa svojim tijelom, a možda najčešće sa obujmom trbuha, odnosno s onim „šlaufom“ na trbuhu. Tako ga je lako dobiti! A tako ga se teško riješiti… Ljeti nam posebno smeta, pa iako ne jedemo puno zbog vrućina, zimske naslage teško je istopiti. No, zato je tu – superhrana!

I nemojte se zavaravati, vrlo je izgledno da se nećete riješiti tog „šlaufa“ prije izlaganja tijela na plaži. No, to ne znači da ne trebate već sada pokušati i da ne trebate ove namirnice uvrstiti u prehranu. Nije lako pridržavati se klasične dijete, ali ova superhrana može vam pomoći da smanjite količinu masnih naslaga u području trbuha.

ZELENI ČAJ

To je jedan od najzdravijih napitaka koji sadrži antioksidanse i kofein. Zeleni čaj ubrzat će vaš metabolizam i pomoći vam da se riješite masnih naslaga na trbuhu.

MUNG DAL – MUNGO GRAH

Mung Dal je oljušteni mungo grah i može se definitivno reći da je superhrana. Sadrži, naime, puno vitamina A, B, C i E. Ako dio masne hrane zamijenite s ovim mungo grahom, lakše ćete izgubiti salo na trbuhu. Mungo grah može se pripremati u varivu, na salatu – manje-više kao i ostale grahorice.

SJEMENKE LJUPČACA

Nije baš da ćete ih naći na svakom koraku pronaći i moći nabaviti, ali nije nemoguća misija. Sjemenke ljupčaca krcate su vlaknima, antioksidansima, ali i drugim hranjivim tvarima.

KURKUMA

Kurkuma je začin koji u sebi sadrži kurkumin, antioksidans koji eliminira toksine iz jetre i održavaju njeno zdravlje. Kurkuma ima specifičan okus, a može se kombinirati kao začin mnogim jelima i lako ga je uvrstiti u prehranu.

KAKAO

Ne govorimo o onom napitku s mlijekom i šećernim prahom, nego pravom kakau. Kakao u našem mozgu potiče proizvodnju serotonina, koji popravlja naše raspoloženje. Pojedite malo tamne čokolade povremeno u prilog gubitku sala na vašem trbuhu. Je li vam itko ikad nešto bolje rekao?

AVOKADO

Avokado je postao vrlo trendi hrana baš zbog svojih zdravih masnoća koje sadrži u velikim količinama. Osim tog, sadrži i vitamin C, E i B6. Avokado vas može lako zasititi i umanjiti vašu glad, pa se nećete prejesti. Veliki je plus što se lako uklapa u slanu, ali i slatku hranu, a okus se prilagodi i upotpuni mnoga jela.

Naravno, da razjasnimo, ne možete jesti samo ove namirnice i mršavjeti. Ovo je hrana kojom možete zamijeniti neke druge, nezdravije. Ako uz ovo još i vježbate, to može biti samo plus koji će vam omogućiti da što prije smanjite obujam u struku.

Moglo bi vas zanimati i: Nadutost – ovih 6 namirnica jedu nutricionisti kad je se žele riješiti

Tekst: Nataša Krstičević

Foto: Canva

Možda će vam se svidjeti