Zaštita od komaraca može biti i prirodna i učinkovita

by Anđela Sabranović
prirodna zaštita od komaraca

Ah ti komarci… Koju god životinju spomenete, naći će se netko tko doista voli tu vrstu, ali ono što je sasvim sigurno je da apsolutno nitko voli komarce. Nekako bismo ih i mogli podnijeti tijekom dana, ali kada ih začujemo tijekom noći, i to u trenutcima kada smo napokon utonuli u san… E pa to je nešto što se doista teško tolerira! 

Znamo kako danas postoji jako puno različitih losiona koje možete nanijeti, aparata koji ih odbijaju, ali mi smo odlučili istražiti kako izgleda prirodna zaštita od komaraca

Natura Kids sprej

Natura Kids sprej je proizvod na bazi ulja slatkog badema s eteričnim uljima citronele, geranija, lavande, paprene metvice, limunskog eukaliptusa i litsee, koji učinkovito štiti kožu od svih vrsta komaraca i ostalih insekata. Blagog je i ugodnog mirisa, brzo se upija, vlaži kožu, ne masti i ne ostavlja tragove. Za primjenu kod djece iznad 6 mjeseci starosti.

Limunska trava

Iako je nama miris limunske trave ugodan i osvježavajući, komarci ga apsolutno ne vole. Osim komaraca ne vole ga ni muhe i buhe tako da vam može pružiti više rješenja u jednom.
Osim što ćete se riješiti napornih komaraca, ako imate difuzor, moći ćete uživati u ugodnom mirisu doma.

Sadnice biljki koje komarci ne vole

Ako želite zaštititi svoj balkon ili terasu od komaraca, najbolji način za to su biljke koje komarci izbjegavaju, a to su sljedeće: divlja metvica, matičnjak, bosiljak, neven i lavanda. Osim što će vas ove biljke štititi od komaraca, moći ćete ih i koristiti kao dekoraciju, za čaj ili kao začin.

Kora od banane

Banana vraća energiju, a odbija komarce. Nakon što ju pojedete koru nemojte baciti već njezinom unutarnjom stranom namažite ruke i noge.

Maslinovo ulje

Mjesta gdje se nakuplja voda posebno privlače komarce, a riječ nije samo o morima, rijekama i jezerima već i malim lokvama koje nastaju uslijed polijevanja cvijeća ili vrtova. Kako biste spriječili njihovo nakupljanje na tim područjima poslužite se čašom vode u koju ćete staviti tek nekoliko kapi maslinovog ulja.

Što reći, osim želimo vam svu sreću svijeta u borbi s komarcima tijekom dugog toplog ljeta koje nas tek očekuje.

Moglo bi vas zanimati i: Plivanje je možda najbolja stvar koju možete priuštiti svom tijelu

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: iStockphoto

Možda će vam se svidjeti