Opadanje kose utječe negativno na samopouzdanje muškaraca, ali uz ova tri koraka možete potaknuti rast

by Anđela Sabranović

Nema muškarca kojem gubitak kose ništa ne znači i brojna istraživanja su pokazala kako taj proces utječe negativno na samopouzdanje. Nažalost, upravo su muškarci često skloni izbjegavati razgovarati o onome što im stvara nelagodu pa će se samo mali broj njih usuditi tražiti pomoć… Zbog toga taj gubitak kose prihvate kao nešto prirodno.

Kada znamo da se danas čak 50% muškaraca srednje dobi suočava s ozbiljnijim gubitkom kose, znamo i da je potrebno više govoriti o ovoj pojavi.

Smatra se kako je gubitak kose uzrokovan brojnim faktorima među kojima se često ističu genetske predispozicije i starenje. Ovo doista i jesu česti faktori, ali ne i jednini. Genetika i starenje su zapravo mnogima izgovor da pasivno prihvate stanje takvo kakvo jeste umjesto da pokušaju nešto promijeniti.

Ono što se često zaboravlja jeste činjenica da zdravlje kože i kose dolaze iznutra te je upravo to ono od čega svaki muškarac treba krenuti kada se suočava s gubitkom kose…Naravno da specijalizirani šampon ili serum mogu potaknuti rast kose, ali kao drugi i treći korak.

U nastavku donosimo tri koraka u rutini koja doista mogu činiti veliku razliku.

1. KORAK – DODATAK PREHRANI

Kako biste osigurali zdrav rast kose, jako je važno da unosite dovoljno vitamina i minerala, ali i zdravih masnoća.

Namirnice koje su posebno važne za jačanje korijena kose su sljedeće:

– jaja
– špinat
– losos
– batat
– avokado
– orašasti plodovi
– grah
– sjemenke

Iako svi znamo kako je uravnotežena prehrana ključna za zdravlje, danas je doista izazovno unijeti dovoljno određenih nutrijenata te smo zahvalni što postoje dodaci prehrani. Hårkontroll je tako razvio jedinstveni dodatak prehrani za muškarce koji je kombinacija patentirane molekule keratina – Cynatine® HNS, cinka, bakra i vitamine B skupine (B3, B5, B6 i B8) koji hrani korijen kose.
Naziva se simbolično Hårkontroll Boost i sadrži jedinstven i visoko topiv patentirani ekstrakt keratina Cynatine®HNS koji se veže za prirodni keratin u folikulu vlasi i ima sposobnost revitalizacije oštećene kose te sprječava gubitak kose kod muškaraca.
Djelovanje Hårkontroll Boosta klinički je dokazano a rezultat je smanjen gubitak i lomljivost kose.
U pakiranju dođe 60 tablete.

2. KORAK – ŠAMPON

Ono što svi želimo od šampona jeste da je dovoljno nježan prema našoj kosi, a opet i da je dovoljno snažan da dubinski očisti korijen kose te da ukloni masnoću, nečistoće i znoj.
Upravo takav je Hårkontroll Man šampon protiv ispadanja kose koji sadrži klinički dokazan biljni ekstrakt RootPrepTM koji doprinosi obnovi elastičnosti, volumenu i snazi rastuće kose.
RootPrepTM ekstrakt učinkovito djeluje kroz sinergističko djelovanje zelenog čaja, ružmarina i žutog kokotca:

• Uklanjane čistoće s kose i vlasišta
• Vraća normalno stanje vlasišta
• Jača kosu i vraća elastičnost
• Štiti i jača tanku i nježnu kosu

3. KORAK – SERUM ZA INTENZIVAN RAST KOSE

Posljednji, ali ne i manje važan korak u borbi protiv ispadanja kose je serum. Znamo da su serumi uvijek sadrže kombinacije aktivnih sastojaka. Tako je i ovaj put.
Hårkontroll Man serum za intenzivni rast kose sadrži klinički dokazan biljni ekstrakt RootPrepTM koji utječe na volumen kose i vitalnost. Serum sadrži klinički dokazano učinkovitu kombinaciju ekstrakata drva europskog ariša, zelenog čaja, ružmarina, alfa alfe, žutog kokotca i hmelja. Kombinacija aktivnih sastojaka pomaže korijenu kose da prijeđe iz stanja mirovanja u aktivnu fazu rasta. Serum potiče rast kose te kosa postaje bujnija, jača i zdravija.
Djeluje protuupalno, pospješuje ponovnu aktivaciju folikula i potiče mikrocirkulaciju vlasišta. Kombinacija aktivnih sastojaka pruža kosi sve potrebne nutrijente kako bi stanice iz faze mirovanja prešle u fazu aktivnog rasta.

• Uklanja nečistoće i masnoću s vlasišta
• Poboljšava volumen i jača kosu
• Štiti i jača tanku i nježnu kosu
• Poboljšava elastičnost

Ova linija proizvoda je pravi podsjetnik da za mnoge izazove s kojima se suočavamo doista postoji učinkovito rješenje, ali samo ako smo dovoljno uporni da ga tražimo.

Odlična vijest za sve muškarce koji žele osnažiti svoju kosu je ta da Hårkontroll do 30.11.2022. godine ima popust, a sve detalje potražite na njihovoj web stranici.

Moglo bi vas zanimati i: JESENSKO OPADANJE KOSE – Kada se trebamo zabrinuti i postoji li rješenje?

Tekst: PR

Foto: PR, Canva

Možda će vam se svidjeti