Međunarodni dan joge obilježite sutra vježbanjem na otvorenom

by Nataša Krstičević
međunarodni dan joge

Međunarodni dan joge obilježava se u Hrvatskoj od 2015. godine, a ove godine se obilježava kroz 75 događanja, i to na 15 lokacija. Vrhunac obilježavanja je sutra, 21. lipnja, u nekoliko hrvatskih gradova.

Inače, Međunarodni dan joge, odnosno događanja povezana s tim, organizira veleposlanstvo Indije, a ove se godine obilježava i 30 godina diplomatskih odnosa između Hrvatske i Indije. Brojka od 75 joga događaja simbolizira 75 godina neovisnosti Indije.

O prednostima joge pisali smo već nebrojeno puta, a svoje poklonike nalazi posvuda po svijetu. Trenutno je možda najaktualnija ona koju možete vježbati i na plaži, korisna je i kao sredstvo za opuštanje prije spavanja, nepobitna je činjenica da vrlo dobro utječe na mentalno zdravlje, a mogu je vježbati čak i djeca.

Vježbajte na otvorenom

Ako ste među onima koji vole jogu i vježbaju je, dođite svakako obilježiti Međunarodni dan joge, i to – vježbanjem, jer drukčije ne bi imalo smisla. Ako ste među onima koje joga privlači, ali se nikada nisu okušali u vježbanju, dođite isprobati. Sve lokacije s vježbama su na otvorenom, a odvijaju se uglavnom rano ujutro, prije najjačeg sunca, pa će doživljaj biti potpun. Razbudit ćete se i razgibati, te krenuti u dan kao novi!

Središnji događaj bit će održan u Zagrebu, na Zrinjevcu, i to u 9 sati. Očekuje se tamo stotinjak sudionika, pa će doživljaj biti uistinu drukčiji. Ostale su lokacije, vremena i organizatori sljedeći:

VELIKA GORICA – 18 sati, Park dr. Franje Tuđmana, Joga u svakodnevnom životu Zagreb

LUDBREG – 10 sati, Ayana studio/Otok mladih Ludbreg

RIJEKA – 8 sati, “Dvorana kulture Joga u svakodnevnom životu”, Spinčićeva 2, YIDL Rijeka

PAZIN – 18 sati, Mala Traba 53H, (vrt), “SAMSARA” Tijelo i um

Sudjelovanje na svim lokacijama je besplatno, a svi će moći uživati u prezentaciji joga učitelja i stručnjaka. Jedino što morate ponijeti jest vlastita prostirka, udobna odjeća i dobra volja za vježbanje!

Moglo bi vas zanimati i: Joga lica nije trik! Nasmijat ćete se, ali i postati ovisni o ovim vježbama

Tekst: Nataša Krstičević

Foto: Canva

Možda će vam se svidjeti