Joga za opuštanje prije spavanja

by Anđela Sabranović

Imate li neke svoje večernje rituale koji vas opuštaju prije spavanja?

Jako često se govori o jutarnjim ritualima, no oni večernji su često čak i važniji. Ako prije spavanja koristite mobitel i pregledavate društvene mreže vrlo često se može dogoditi da spavate nemirno ili da čak ni ne možete zaspati.

Umjesto da besciljno pretražujete društvene mreže na kraju dana razmislite o svemu što ste proživjeli, napravite opuštajuću kupku, pripremite čaj od lavande za smirenje, pročitajte nekoliko stranica knjige te svakako uradite blagu tjelovježbu. Naš prijedlog je da to bude joga.

Prednosti prakticiranja joge prije spavanja su sljedeće:

 1. Smanjuje zabrinutost
  Vježbe disanja i meditacije u večernjoj yogi vas potiču da se opustite i pripremite za san bez obzira na to koliko je stresan dan iza vas.
 2. Pomažu vam izgraditi večernju rutinu
  Znamo kako je večernja rutina važna za uspavljivanje beba. Mi odrasli smo jako slični jer i našem mozgu opuštajućim aktivnostima šaljemo signal kako je vrijeme za spavanje.
 3. Poboljšava cirkulaciju
  Lagano disanje i istezanje prije spavanja snižavaju krvni pritisak i potiču cirkulaciju što doprinosu jačanju imunološkog sustava i potiče obnovu stanica.
 4. Gubitak kilograma
  Redovito prakticiranje yoge prije spavanje je odlično jer potiče vaš metabolizam da sagorijeva više kalorija dok spavate.

Pronašli smo 20-minutne joga vježbe koje su osmišljene posebno za period dana prije spavanja, kada se opuštamo i zapravo trebamo mir. Ove vježbe će vas osloboditi stresa, anksioznosti te će vam pomoći da se opustite i smireni završite dan.

Moglo bi vas zanimati i: VEČERNJA RUTINA 1/3: Jeste li znali zašto je večernja rutina važna?

Teks: Anđela Sabranović

Video: YouTube

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!