Imamo 3 čudesna mjesta koja odišu romantikom za nezaboravan vikend izlet

by Dalia Žmegač-Kunić

Vikend izlet je uvijek sjajna ideja, a mi vam ovaj put donosimo ideje za mjesta od kojih zastaje dah.

Budući da se uskoro bliži datum koji je rezerviran za uzdizanje ljubavi na pijedestal, naše misli su neminovno okrenute temama koje govore o najdivnijem osjećaju na svijetu za koji svatko od nas živi. Kako bismo skrenuli fokus sa svega onog materijalnog što se već tjednima unazad servira pod definiciju idealnog slavlja ljubavi, mi smo promislili o nečemu potpuno drugačijem.

Što biste rekli kada bismo vam predložili da na ljubav gledate kroz zanimljiva mjesta? Tako banalno i jednostavno, a opet tako posebno.

Pritom ne mislimo na odlazak u kino, na romantičnu večeru ili neki sličan banalizirani scenarij. Mislimo na mjesta od kojih vam zastane dah, koja vam se utkaju tako duboko u kožu da ih je nemoguće izbrisati iz svog sjećanja, koja čine da budni sanjate i na momente se osjećate kao da ste uplovili u čistu bajku. Upravo takvi osjećaji nam ponekad trebaju kako bismo nakratko zaboravili na sve pritiske modernog doba i opustili se uz voljenu osobu. Oscar Wilde je romantiku opisao na zanimljiv način: „Ne volite nekoga zbog izgleda, odjeće ili automobila, već zato što pjeva pjesmu koju samo vi možete čuti.“

Pogledajte naše prijedloge predivnih mjesta koja možete posjetiti ovih dana i tako ovaj mjesec u kojem slavimo ljubav začiniti s malo dodatne čarolije.

3 ideje za drugačiji vikend izlet

Šmitovo jezero u blizini Ogulina

Ogulin je hrvatski barokni grad kojeg često nazivamo i gradom bajki jer upravo u središtu ovog mjesta nastanile su se brojne legende o vilama, zmajevima i ostalim čarobnim mitskim stvorenjima. Također, jedna od najpoznatijih realnih osoba koja je ovdje živjela, a da je povezana s bajkama, je naša književnica Ivana Brlić Mažuranić. Ako se povezete petnaestak minuta dalje, doći ćete do nevjerojatnog Šmitovog jezera okruženog bujnom šumom. Jezero je posebno po svom srcolikom obliku čime postaje savršena lokacija za sve željne ljubavne čarolije. Bez obzira u koje doba godine stigli na ovu prirodnu oazu, oduševit će vas njegova smaragdno zelena boja vode zbog čega ga još zovu i Zelenim jezerom. U ovom biseru Gorskog kotara, sve što ćete željeti jest stopiti se s predivnom prirodom oko vas i uživati u moćnom spoju tišine i prirodnog sklada.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli punkufer.hr (@punkuferhr)

Šetnica na kanalu sv. Ante u Šibeniku

Ova nevjerojatna šetnica u Šibeniku krije mnoštvo razloga zašto bismo je trebali smatrati jednim od najromantičnijih mjesta u našoj zemlji, a predivan prirodni sklad i mogućnost panoramskog pogleda na šibenski arhipelag svakako su jedni od njih. Dugačka je gotovo pet kilometara, a svaki zakutak krije posebnu romantičnu notu uz koju ćete se zauvijek poželjeti izgubiti u šumu morskih valova i raspjevanom orkestru neumornih, simpatičnih zrikavaca. Na zavojitom puteljku na putu do tvrđave sv. Nikole naići ćete i na savršeno mjesto za ispraćaj sunca na počinak što je također dio neizbježne romantične „to do“ liste. Ne govorimo o klišejiziranoj listi, već o momentima na divnim mjestima koje ćete zauvijek željeti pamtiti i uvijek im se vratiti jer će vas učiniti više živima, sretnijima i svjesnijima svih onih malih stvari koje smo u svakodnevnoj žurbi skloni zaboraviti.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lili (@lili_br0wn)

Dvorac Trakošćan

Ovaj je hrvatski dvorac zasigurno jedan od najpoznatijih i najpopularnijih diljem zemlje, a njegova intrigantna povijest i okoliš ne prestaju privlačiti posjetitelje. Budući da je smješten u šumovitom okruženju uz divno jezero koje okružuju uređeni puteljci, nudi priliku za bijeg uz stvarnosti u jednu romantičnu avanturu. Ono što svaki dvorac čini tako bajkovitim je prilika da se preselimo u svijet dječje mašte u kojem je sve moguće i gdje ljubav uvijek pobjeđuje. Ako se i u stvarnosti makar samo malo potrudimo, ljubav će također uvijek biti emocija i ideal kojeg će svatko željeti iskusiti i živjeti u svojoj svakodnevici.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Dvorac Trakošćan / Castle (@trakoscan)

Za kraj, moramo napomenuti kako su ova mjesta idealna i za vikend izlet s prijateljicom ili bilo kojom drugom dragom osobom. Za nas veljača nije samo mjesec partnerske ljubavi, nego općenito ljubavi prema sebi i drugima.

Moglo bi vas zanimati i: 10 aplikacija za self love i self care koje vrijedi isprobati

Tekst: Dalia Žmegač-Kunić

Foto: Instagram

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!