Fitness izazov od 30 dana – može li “upaliti” ili ne?

by Anđela Sabranović

Dolazak toplijih dana dočekujemo s radošću, ali ipak je tu i blagi pritisak zbog dolaska ljeta koji sa sobom donosi i kupaće kostime u kojima se želimo osjećati dobro. Mnogi zbog toga traže brza rješenja koja su nekad učinkovita, a nekad baš i ne. Posljednjih godina na društvenim mrežama često viđamo 30-dnevne fitness izazov te smo malo istražili koliko su oni zapravo dobro rješenje.

Prema mnogim fitness trenerima, trajanje određenog ciklusa tjelovježbi od 30 dana je idealno jer vam je toliko potrebno da usvojite naviku treninga, a i ne izgleda toliko izazovno držati se cilja tijekom mjesec dana.
Ipak postavlja se pitanje je li doista moguće u 30 dana ostvariti vidljive rezultate.
Malo smo istražili ovu taktiku i evo što smo doznali.

Djeluju li doista učinkovito 30-dnevni fitness izazovi?

Brojni fitness treneri se slažu u tome da ovakvi izazovi imaju jako puno prednosti, ali i određene nedostatke.

Naime, rezultati su često jako brzi i lako ih je pratiti. Kada jedom doista odaberete 30 dana se zdravo hraniti i uz to vježbati, velika je vjerojatnost da ćete i poslije tog razdoblja jednostavno nastaviti prakticirati zdraviji stil života.
Također, idealno bi bilo kada bi se i poslije 30 dana nastavilo trenirati barem 2 dana u tjednu.
Ono na što je potrebno obratiti pozornost jest da se odaberu vježbe koje će uključivati više mišićnih skupina jer se neki izazovi fokusiraju isključivo na jednu, te ujedno zapostavljaju ostale skupine mišića.
Osim toga, kada radite primjerice jednu vježbu cijeli mjesec to neće na vas djelovati stimulirajuće.

Gdje pronaći fitness izazov?

Budući da smo zaključili kako su fitness izazovi ipak pozitivni, sada je vrijeme da pronađemo odgovarajuće.

Danas imamo mnoštvo različitih aplikacija za vježbanje, a jednu od njih potražite ovdje.

Ovakve aplikacije prate vaš napredak i samim time vas potiču na ustrajnost. Osim alikacija imate i odlične video sadržaje na YouTube-u, a jedan prijedlog 30-dnevnog fitness izazova vas očekuje i u nastavku.

Nadamo se da ćete odabrati fitness izazov za sebe te da ćete već danas početi sa zdravijim stilom života i doista ostvariti željene rezultate. Ipak, imajte na umu da se svi bolje osjećamo u svojoj koži kada dobijemo malo boje, a i ne zaboravite da poslije 2 dana na moru zaboravimo na početnu nelagodu i jednostavno uživamo.

Moglo bi vas zanimati i: TRX vježbe – zašto su vježbe američkih marinaca dobre i za vas

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Pexels

Možda će vam se svidjeti