Feel good tjelovježbe – vježbe koje vole i tijelo i um

by Anđela Sabranović
feel good tjelovježbe

Doista bi bilo sjajno buditi se svaki dan s osjećajem da svojom pozitivnom energijom možemo sve – za početak ustati iz kreveta bez odgađanja alarma. Stvarnost je ipak malo drugačija, pa tako imamo dane kada nam se jednostavno ništa ne da. Upravo zbog takvih dana, jako je važno imati plan koji će nam dati potrebnu dosljednost jer je motivacija često prolazna. A kako vam zvuče feel good tjelovježbe?

Kako bismo se što više dana u godini budili s osjećajem da je sve moguće, počnite prakticirati upravo takav tip vježbi – feel good tjelovježbe.

Iako se poslije svakog oblika tjelovježbe osjećamo dobro, poslije nekih se ipak osjećamo – sjajno.

Sve detalje saznajte u nastavku.

Vježbe s utezima

Osjećate se loše i teško vam se fokusirati na bilo što? Vježbe s utezima dokazano djeluju pozitivno na naše kognitivne sposobnosti te čak potiču stvaranje novih neurona. Uz vježbe snage, svakako kombinirajte i lagani kardio trening. Prijedlog pogledajte u nastavku.

Joga

Ako prolazite kroz stresno razdoblje, joga je odličan izbor jer može ukloniti stres i osjećaj tjeskobe koji sa sobom takve sezone života nose. Duboko disanje koje prakticiramo u jogi povećava razinu kisika u tijelu i tako dovodi mozak u stanje opuštenosti. 

Ako ste početnik što se tiče joge, vježbe u ovom videu mogu biti odličan izbor.

Iako se već poslije prvog susreta s jogom, možete osjećati opuštenije prave benefite ćete iskusiti tek ako budete dovoljno ustrajni.

Ples oslobađa dijete u vama

Svi se sjećamo bezbrižnosti koju je djetinjstvo nosilo sa sobom. Nažalost, nitko nam ne može pomoći da se riješimo briga i odgovornosti svijeta odraslih, ali ono što može pomoći je ples. Naime, ples smanjuje razinu hormona stresa i čini da se osjećamo istinski živo. Kada se jednostavno prepustite ritmovima glazbe, možete se vratiti prvotnoj verziji sebe – onoj koja nije nosila teret svega što svijet nameće.

Pilates za bolji san

Svi znamo koliko kvalitetan san utječe na naše raspoloženje i funkcioniranje. Kada nismo naspavani, sve izgleda toliko izazovnije. Tjelovježba koja će vam doista pomoći da se kvalitetnije naspavate je pilates. Osim toga, pilates aktivira sve mišiće koje ne može niti jedan drugi oblik tjelovježbe te ga svakako trebate isprobati ako kojim slučajem do sada već niste.

Moglo bi vas zanimati i: Vježbanje na godišnjem? Uz ove jednostavne vježbe – da!

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Unsplash

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!