Vježbanje na godišnjem? Uz ove jednostavne vježbe – da!

by Anđela Sabranović
vježbanje na godišnjem

Možda vas na prvu baš i ne privlači pomisao na vježbanje na godišnjem, ali kada jednom vježbanje postane dio vašeg identiteta i kada spoznate sve benefite istog, teško da ćete moći zamisliti čak i taj dio godine bez aktivnosti.
Ipak, za vježbanje na godišnjem ne želite odvojiti previše vremena, a uz to vježbe bi trebale biti zabavne. Osim toga, važno je birati vježbe koje ne zahtijevaju puno opreme jer nitko sasvim sigurno neće na odmor nositi svu opremu koju koristi doma.
U nastavku smo izdvojili nekoliko prijedloga za trening koji jednostavno možete obaviti između dva kupanja u bazenu ili moru.

Preskakanje užeta

Malo što je toliko zabavno kao preskakanje užeta. Možda je to zato što ga vežemo uz bezbrižne dane djetinjstva, a i uvijek je zabavno natjecati se sa sobom i postaviti si viši cilj kada je broj preskakanja u pitanju.

Kako bi vaš trening bio potpun uz preskakanje možete uključiti i 25 sklekova, 25 dizanja i 100 trbušnjaka.

 

Vježbe s elastičnom trakom

Elastična traka je odličan izbor za vježbanje na godišnjem, jer stane u doslovno svaku prtljagu.

U nastavku pogledajte video s prijedlozima za vježbe s elastičnom trakom. Za potpuni trening napravite po 5 ponavljanja.

10-minutni kardio trening

Svi znamo kako je sastavni dio putovanja i upoznavanje novih kultura zapravo isprobavanje novih okusa i tako je jednostavno pretjerati s količinom hrane. Za takve dane birajte kardio trening poslije kojeg ćete još više uživati u novim jelima bez grižnje savjesti.

Ako ipak ne možete zamisliti trening kao sastavni dio svog putovanja, možete jednostavno više plivati ako imate more, rijeku, jezero ili bazen na raspolaganju ili pak samo više šetati. Uvijek možete uključiti i trčanje, pa na taj način razgledati i kraj u kojem se nalazite. Najvažnije je da se opustite i uživate.

Moglo bi vas zanimati i: Kad je spora ili loša probava u pitanju, ove namirnice doista pomažu

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Istockphoto

Možda će vam se svidjeti