Debljina nije samo estetski problem – Donosimo seriju edukativnih članaka

by Anđela Sabranović

Brojni statistički podatci upućuju na to da je krajnje vrijeme da debljinu počnemo percipirati kao javnozdravstveni problem, a ne samo estetski. Problem koji je slojevit, a danas, ne bira populaciju već pogađa i odrasle, a i djecu. Možemo reći da je debljina problem koji se rađa i iz današnjeg ubrzanog načina življenja, što bi moglo u isto vrijeme dati i indikaciju za rješenje problema.

Na našem portalu, čija je filozofija „živjeti zdravije, a ne brže“, posebnu pažnju posvetili smo ovoj temi. Ne s ciljem kako bi navodili statistike već s ciljem podizanja svijesti o debljini, o tome kako utječe na kvalitetu života, na zdravlje i međuljudske odnose.

Dodatni razlog tome jesu i hvalevrijedne inicijative koje se organiziraju s ciljem podizanja svijesti, prevenciji, dijagnosticiranju i liječenju. U ožujku su se obilježila dva dana koja se tiču podizanja svijesti problema kojeg mnogi smatraju tihom pandemijom, a riječ je o debljini. Svjetski dan debljine (4.3.) te hrvatski dan osviještenosti o debljini (16.3.).

Naši suradnici, stručnjaci u svojim područjima rada, a koji također mogu ponuditi pomoć i podršku u rješenju ovog problema i koji će vas educirati kroz naše članke su nutricionistica Petra Tonković, doktorica psihologije Anđela Jelić, dr.sc. liječnik Davor Kust, dr. Sanja Toljan i drugi.

Moglo bi vas zanimati i: Dijelite hranu na „zdravu“ i „nezdravu“. Saznajte zašto bi bilo dobro prestati

Tekst: Slowliving.hr

Foto: Pexels

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!