Voće i povrće koje stavljamo na popis namirnica za kupovinu u ovom mjesecu

by Anđela Sabranović

Osim što nam konzumiranje sezonskih namirnica, voća i povrća omogućuje da iz njih iskoristimo najbolje i nama potrebne nutrijente, konzumirajući sezonsko voće i povrće pridonosimo očuvanju okoliša te skladnijem suživotu s prirodom. Ne manje važna činjenica je da su namirnice u sezoni i financijski povoljnije.

Na početku ožujka, mjeseca koji budi nadu izlaska iz dugih zimskih noći i kraćeg dana i te nam polako nagovještava proljeće,  danas vam donosimo popis namirnica koje bi se u ožujku trebale naći na popisu namirnica za kupovinu, na popisu sastojaka jela i obroka.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli ° I V A ° (@ivafi_healthylittletooth)

O prednostima i važnosti konzumiranja sezonskih namirnica već smo razgovarali s magistrom nutricionizma Ivom Finderle koje stoji i stoji iza instagram profila @ivafi_healthylittletooth.

Ona inače ima i blog Healthy Little Tooth na kojem dijeli zanimljive recepte koji su uvijek inspirirani sezonskim namirnicama.

Moglo bi vas zanimati i: Spanakopita je grčka verzija pite napravljena od hrskavih slojeva kora punjenih (feta)sirom i špinatom

Tekst: dr.sc. Anđela Jelić, mag.psych.

Foto: Instagram, Pexels

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!