Ricinusovo ulje – Čudesna svojstva za kosu i kožu

by Anđela Sabranović

Za dobrobiti ricinusovog ulja već smo čuli mnogo puta, no mnogi se i dalje pitaju na koje to načine ono zaista pomaže ako je biljka ricinus od koje se ulje dobiva proglašena jednom od najotrovnijih na svijetu.

Ključ za brojne ljudske tegobe ljudi su pronašli u ovoj otrovnoj biljki još za vrijeme antičkog doba, a stari Grci su od nje izrađivali razne masti za kožu, kosu i nokte. Moć koju korištenje ove biljke ima dodatno bolje opisuje nadimak koji je dobila u narodu: „Kristov dlan“. Baš moćno, zar ne?

DUBINSKA NJEGA

Ricinusovo ulje sadrži vrlo visoki udio vitamina E i antibakterijska svojstva koja djeluju baš poput melema na ranu kada su kosa, koža i nokti u pitanju.

RAST FOLIKULA DLAKE

Za one koji vječno pate od sporog rasta kose ili njenih slabih vlasi, ricinusovo ulje je spas o kojem su sanjali. Naime, korištenje ovog ulja donosi kosi željenu gustoću i sjaj, a trepavicama i obrvama može podariti brži rast. Rado ga koriste i mnogi muškarci kod tretiranja ćelavosti.

BOLJA CIRKULACIJA

Uz oblog na koji možete nakapati malo ricinusovog ulja, učinkovito možete riješiti problem loše cirkulacije. Oblog držite oko pola sata.

ZBOGOM GLJIVICAMA

Zbog istaknutog antibakterijskog djelovanja, oni koji muku muče s gljivicama na noktima, uz ricinusovo ulje napokon će dobiti priliku proglasiti kraj teške borbe.

MASAŽA

Masaža ricinusovim uljem pokazala se učinkovitom kada su u pitanju bronhitis ili prehlada jer potiče cirkulaciju na području pluća i pomaže otvaranju dišnih puteva.

Još jedna super stvar kada je ovo čudesno ulje u pitanju je to što ga se može nabaviti u bilo kojoj ljekarni po vrlo povoljnim cijenama. Moć prirode je zaista čudesna, a ovo čudotvorno ulje dokaz je kako od otrovne biljke može nastati pravo blago sa širokim spektrom ljekovitog djelovanja.

Moglo bi vas zanimati i: Detoksikacija organizma maslinovim uljem

Tekst: Dalia Žmegač-Kunić

Foto: Pinterest

Možda će vam se svidjeti