Popodnevni umor – 6 prirodnih rješenja koja provjereno pomažu

by Anđela Sabranović

Vaš dan započinje s mnoštvom energije i ideja o tome što ćete sve obaviti tijekom dana. Ali onda dođe poslijepodne i sve o čemu možete razmišljati je kava, zapravo puno kave… Kava je odličan saveznik u misiji zvanoj popodnevni umor, ali za one dane kada ne pomaže postoje i druga, zdravija rješenja.

U nastavku smo izdvojili nekoliko prijedloga koji će vam doista pomoći riješiti taj uporni popodnevni umor.

Eterično ulje metvice

Jednu kap eteričnog ulja mente razblažite s malo baznog ulja (možete koristiti bademovo) i stavite na dlanove. Duboko odahnite nekoliko puta, a zatim ostatke ulja nanesite na stražnji dio vrata. Ovo doista djeluje i u nekoliko minuta osjećat ćete se preporođeno. Ovo ulje osim što djeluje na umor, djeluje i protiv glavobolje.

Kratka šetnja

Ako umor osjećate posebno poslije ručka, odlično bi bilo da to vrijeme uvijek rezervirate za kratku šetnju. Poslije šetnje ćete se osjećati energičnije, a i učinit ćete nešto dobro za svoje tijelo.

Hidratacija

Čak i blagi nedostatak vode, može rezultirati umornim tijelom i bezvoljnošću. Zato prije bilo čega, pokušajte popiti čašu vode i promatrajte kako ćete se osjećati. Za dodatno podizanje energije u vodu možete dodati malo limuna, cimeta i meda.

Birajte laganiji ručak

Nezdrava jela nam na prvu mogu biti i te kako primamljiva, ali prije nego se odlučiti na njih samo pomislite na to kako ćete se osjećati poslije. Lagana salata je idealan obrok na poslu poslije kojeg ćete se osjećati odlično i sasvim sigurno vam neće nedostajati energije.

Zeleni čaj

Znamo kako zeleni čaj sadrži kofein te nam može uspješno povratiti izgubljenu energiju, ali nekako ipak većina ljudi kavi daje prednost. Pokušajte zamijeniti barem jednu kavu u danu zelenim čajem i vjerujemo kako ćete dugoročno primijetiti pozitivne posljedice. 

Power nap

Za one dane kada ništa od navedenog ne pomaže, tu je kratki popodnevni san od 20 minuta. Ako do sada nikad niste isprobali spavanje od 20 minuta, pokušajte. Točno toliko vremena je potrebno da obnovite energiju i nastavite svoj dan na željeni način.

Ako se svakodnevno suočavate s poslijepodnevnim umorom, svakako isprobajte navedene taktike i odaberite onu koja djeluje za vas. Uvjereni smo da ćete u našim prijedlozima pronaći pravu za sebe.

Moglo bi vas zanimati i: Jeste li od onih koji pritišću snooze na alarmu? Bolje nemojte!

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Pexels

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!