PISMO UREDNICE: Kada ste se posljednji put SVJESNO odmarali?

by Anđela Sabranović

Svibanj je moj omiljeni mjesec… Tada moje šetnje gradom vjerno prati miris lipe, a u srcu se budi želja za novim iskustvima. Polako počinjem maštati o odmoru koji će me vratiti meni. 

Nekad prije su moji odmori i putovanja bili ispunjeni s milijun različitih aktivnosti i ocjenjivala sam ih više ili manje uspješnim ovisno o broju atrakcija koje sam obilazila. 

Na početku 30-ih počela sam živjeti i putovati puno, puno svjesnije. Kao da sam se probudila i počela budnije upijati sve oko sebe i još važnije UNUTAR sebe. Od tada za mene odmori i putovanja ne znače isto što i prije. Postala mi je važnija kvaliteta od kvantitete.

Sada žudim za trenucima u kojima ću uz šalicu kave uživati u miru dok upijam energiju novog okruženja. Mislim da moju dušu ništa ne hrani kao nova iskustva koja doživim kroz putovanja. Volim promatrati i ljude u tim novim sredinama. Kako žive, kada tuguju, a kada se vesele, što hrani njihovu dušu, a što im hrani tijelo…

Većina gradova je najljepša u svibnju i mislim da je upravo sada idealno vrijeme za razmišljanje o sljedećoj destinaciji.

Po meni je Italija uvijek dobra ideja jer je blizu, a i pruža mnoštvo prilika za hedonizam. Još i sada se vidim kako iz vlaka promatram prizore malih talijanskih primorskih mjesta, vidim se i kako se vozim brodićem kroz jezero Como, šetam Portofinom…

Mirišu mi i tople kroasane s vanilijom iz male slastičarnice, a čuvam i okus tjestenine s umakom od rajčica kao i sjećanje na najbolji tiramisu svih vremena. Zahvalna sam na takvim iskustvima jer su prava mala riznica u koju se vraćam svaki put kada teret života postane pretežak za moja mala leđa. Sjećanje na dane kada sam uživala punim plućima kao da me vrati u trenutak i da mi nadu da me možda najljepše tek čeka u budućnosti.

Zato ćemo vas kroz svibanj na portalu podsjećati da putujete, ali SVJESNO! Nitko ne kaže da morate otići negdje daleko da biste se povezali sa sobom i doživjeli nešto novo. Jedan vikend na planini može biti sasvim dovoljan da se obnovite ako ga proživite prisutno. 

Čekaju vas zanimljivi intervjui s ljudima koji su se usudili živjeti život punim plućima, tople priče o onima koji su svrhu pronašli u pomaganju drugima, a nećemo zapostaviti ni brigu o sebi kroz članke o zdravlju, tjelovježbi i nutritivno bogatoj hrani.

Svibanj je mjesec posvećen zdravlju štitnjače s kojom nažalost sve više žena ima poteškoće tako da je to jedna od tema na koju ćemo staviti naglasak. Zaštita kože od sunca postaje nam još značajnija u svibnju te ćemo za vas kreirati najbolje skincare rutine.

Možda je ovaj svibanj idealna prilika da svi zajedno prestanemo podrazumijevati dane te da u svakom pronađemo barem malo čarolije za sebe. Radujmo se zajedno svakom novom danu i uživajmo u prilikama za nova iskustva koja će nam vratiti onaj iskreni dječji smijeh. Vjerujem da ga mnogi od nas već dugo nisu čuli, a upravo taj smijeh bez cenzure je ono što život čini smislenim i lijepim.

Vama hvala na svakom čitanju i komentaru!

Šaljem vam veliki pozdrav! Do sljedećeg mjeseca,

Anđela Sabranović

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!