Ovo su razlozi zbog kojih već od sutra dan počinjemo sokom od celera

by Anđela Sabranović

Možda ste i vi primijetili kako u posljednje vrijeme na društvenim mrežama stalno viđamo sok od celera. Veliku zaslugu za to ima Anthony William koji stoji iza Instagram profila @medicalmedium koji danas prati preko četiri milijuna ljudi.

Na to profilu možemo vidjeti mnoštvo videa ljudi kojima su protokoli koje je osmislio Antony promijenili život. On iza sebe ima i nekoliko knjiga, a našu pažnju je posebno privukla ona o soku od celera. Da, dobro ste pročitali, cijela jedna knjiga posvećena je soku od celera. U knjizi se savjetuje uzimanje 4,5 dl čistog soka odmah ujutro, a u nastavku smo naveli razloge zbog kojih stvarno razmišljamo o ovoj novoj navici.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Medical Medium® (@medicalmedium)

Zašto početi dan sa sokom od celera?

Smanjuje rizik od nastanka Alzheimerove bolesti

Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da osobe koje piju sok od stabljike celera barem 3 puta sedmično imaju 76% manji rizik od nastanka Alzheimerove bolesti.

Celer ublažava upalne procese u tijelu

Poliacetilen iz celera je nevjerojatno sredstvo za poboljšanje upala, uključujući upale kao što su artritis, osteoartritis, astma, reuma i bronhitis.

Regulira krvi tlak

Provedeno je i istraživanje koje je dokazalo kako se visok tlak doista smanjio poslije nekoliko tjedana konzumiranja celerovog soka.

Smanjuje simptome prehlade

Sok celera je izuzetno bogat vitaminom C te je odličan za jačanje imuniteta te u borbi protiv prehlada s kojima se često suočavamo u ovim prijelaznim godišnjim dobima.

Koži vraća zdravlje

Na Instagram profilu @medicalmedium često možemo vidjeti svjedočanstva onih koji su se godinama bezuspješno borili s aknama kako su zdravlje koži vratili uz protokole koje je osmislio Anthony William, a temelj protokola protiv akni je upravo sok celera.

Čisti tijelo od toksina

Danas smo nažalost svi svjesni kako u svoj organizam unosimo mnoštvo toksina kroz zrak, hranu, pa čak i kozmetiku koju koristimo. Sok od celera može biti odličan početak detoksa koji nam je toliko potreban.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Medical Medium® (@medicalmedium)

Mršavljenje

Iako svi neprestano očekuju otkriće čarobnog lijeka za mršavljenje, on ne postoji. Dakle, ni celer nije čarobni lijek za mršavljenje. Ipak, moga bi biti koristan alat za olakšanje procesa mršavljenja.

Nama je sve ovo sasvim dovoljno da već od sutra pokušamo uvesti sok od celera u svoju jutarnju rutinu. Poslije nekog vremena svakako podijelimo iskustvo i s vama. Sok od celera svakako nije zamjena za uravnoteženu prehranu, a prije konzumacije se svakako posavjetujte s liječnikom ili nutricionistom.

Moglo bi vas zanimati i: Hranjivi sastojci iz svježe cijeđenih sokova ulaze direktno u krv – Imamo tri odlične kombinacije

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Pexels, Instagram

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!