Hobi čini da se osjećamo istinski živo u svom tijelu – Imamo ideje za novi!

by Anđela Sabranović

S dolaskom proljeća u nama se nekako polako budi i želja za novim iskustvima koja će nas obogatiti.
Tijekom zime svi smo pomalo “uljuljani” u svoju zonu komfora, ali prve zrake sunca već izvlače kreativce iz nas te je idealno vrijeme za neki novi hobi.

U nastavku smo izdvojili nekoliko preporuka. Nadamo se da će neka od njih biti baš za vas.

Učenje novog jezika

Uvjereni smo kako svi imamo taj neki jezik koji smo oduvijek željeli naučiti. Možda je sada vrijeme za to!
Naime, učenjem jezika značajno vježbate moždane vijuge, stječete nova poznanstva, a i dodatni jezik uvijek dobro dođe u CV-u. Ako imate malo vremena i ne stižete fizički doista ići na tečaj, uvijek možete pronaći odgovarajuću online opciju.

Tečaj kuhanja

Uživate u hrani, ona je vaša strast i uvijek vas zanimaju novosti iz gastro svijeta? Onda bi za vas bilo idealno da isprobate neku od kulinarskih radionica. Osim što ćete naučiti nešto novo, upoznat ćete i vama slične ljude.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli kuhaona (@kuhaona)

Ples

Kada ste posljednji put istinski uživali u plesu? Ništa ne podiže raspoloženje poput zabave uz glazbu.
Tijekom djetinjstva smo stalno plesali, a istim tempom smo nastavili i u srednjoškolskim i studentskim danima. Nema razloga da s ovom dobrom navikom ne nastavimo, zar ne?

Planinarenje

Ako smatrate da je idealan vikend svaki onaj koji ste proveli u prirodi, možda je za vas idealan hobi planinarenje.
Iz godine u godinu sve je više zaljubljenika upravo u planinarenje jer pruža idealan omjer fizičke aktivnosti, druženja i opuštanja u prirodi.
Planinari često i kampiraju tako da vam i to može biti dodatna motivacija, ako ste oduvijek maštali o spavanju pod zvijezdama.

Fotografija

Fotografija je hobi koji danas vrlo lako može postati i posao. Ako istinski uživate u fotografiranju, možda je sada vrijeme da tu ljubav pretvorite u hobi, povežete se sa sebi sličnim ljudima, te na kraju izložite svoje fotografiji i na izložbi.
Tko zna gdje vas to može odvesti. Bitno je prepustiti se…

Biciklizam

Možda je bicikl vaše prijevozno sredstvo (bravo za vas ako je), ali kada se povežete sa strastvenim biciklistima saznat ćete za neke od najljepših tura, uživat ćete u prirodi, ali i postavljati si fizičke izazove. Sve to se sasvim sigurno može pozitivno odraziti na vaš duh i tijelo.

Slikarstvo

Mnogi od nas su još tijekom osnovne škole otkrili ljubav prema slikanju, ali su je isto tako mnogi zaboravili. Vrijeme je da vas podsjetimo na to! Naime, tako uz slikanje uživate u vinu, svakako možete isprobati radionice “Paint and wine” na kojima dok slikate uživate u vinu. Gotovo da se ne možemo sjetiti boljeg načina za neobična druženja sa sličnim nam ljudima.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Paint & Wine Zagreb (@paintandwinezagreb)

Za kraj, zapamtite kako je život doista prekratak da ponekad ne bismo pronašli vrijeme za aktivnosti koje nas istinski raduju i čine ispunjenim. Samo sretni ćemo biti dobri kako za sebe, tako i za druge. Zato, razmislite koji je to hobi s kojim se možete početi baviti.

Moglo bi vas zanimati i: Postavljanje ciljeva ili spontanost – pitanje je sad

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Unsplash

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!