Novi hobi je uvijek dobra ideja, a nama se sviđaju ovi

by Anđela Sabranović

Imate li hobije? Znate li uopće što volite raditi u slobodno vrijeme?

Besciljno lutanje po društvenim mrežama sasvim sigurno neće odmoriti vaš mozak i poslije tako provedenog vremena nećete se osjećati bolje. Ono što hrani našu dušu i puni naše baterije su hobiji.

Svi smo nekada imali hobije. Za nekog je to bilo slikanje, za nekog sport, ples… Svega se tu našlo, ali onda su stigle prve “ozbiljnije” obveze i mi smo polako sami sebe uvjerili kako nemamo vremena za to. Ako dok ovo čitate i dalje mislite kako nemate vremena za hobi, predlažemo vam da provjerite koliko vremena dnevno provedete na mobitelu. Sigurni smo da ćete kada se suočite s podacima shvatiti da ipak imate vremena za nešto što će vas učiniti sretnijima, ispunjenijima i opuštenijima.

Kako bismo vas inspirirali na promjene u nastavku smo izdvojili neke hobije koje biste mogli isprobati. Vi ćete, vjerujemo prepoznati svoj.

Slikanje

Ako ste u školi voljeli likovni, nema razloga da se i u odrasloj dobi ne okušate u istom. Danas postoji toliko puno tečajeva da mjesta za izgovore jednostavno nema. Posljednji tečaj koji nam je zapeo za oko je tečaj “Paint&Wine”. Ako uživate u finom vinu te u slikanju ovo je nešto za vas!

Tečaj pletenja

Već sami pogled na osobu koja plete na nas djeluje opuštajuće… Ako uživate u toplim zimskim džeperima, kapama, rukavicama, možda možete razmisliti o tečaju na kojem ćete naučiti sami ih izraditi. Danas postoji i jako puno osoba koje su zahvaljujući poznavanju tehnike pletenja razvili i uspješne poslove. Sve više se cijeni ručni rad pa je ovo hobi koji se vrlo lako uz malo mašte može pretvoriti i u posao.

Tečaj keramike

Ako i vi uživate u ručno rađenim šalicama i posuđu, možda se možete i okušati u izradi vlastitih. Izrada predmeta od keramike doista zahtijeva jako puno strpljenja, pažnje i fokusa, ali to su definitivno vještine koje trebamo vježbati za svakodnevni život. Ovo je također hobi koji se može pretvoriti u pravi posao što dokazuju neki slučajevi na našem tržištu. 

 

Ples

Svi znamo da ples jako dobro utječe na naše raspoloženje, a uz to je i odlična tjelovježba. Možete li se uopće sjetiti kada ste posljednji put zaplesali? Ako uživate u plesu svakako možete razmisliti o tečaju bilo sami ili s partnerom. To je hobi koji doista čini da se osjećate bolje u vlastitom tijelu, a to je ono što nam svima treba, zar ne?

Planinarenje

Volite boravak u prirodi, ali jednostavno nikad nemate dovoljno vremena za to? Onda bi uključivanje u planinarsko društvo mogli biti najbolja odluka za vas. Tako ćete i upoznati ljude koji uživaju u stvarima u kojima uživate i sami, a oni će vas sigurno i motivirati da budete ustrajni te da slobodno vrijeme provodite kvalitetno u prirodi. 

Moglo bi vas zanimati i: Odluke koje su dobre za vaše mentalno zdravlje

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: istockphoto

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!