Čišćenje doma bez rukavica i štetnih kemikalija je moguće uz ove proizvode

by Anđela Sabranović

Čišćenje doma koje zahtijeva rukavice i masku na licu zbog mnoštva različitih kemikalija, mnogima postaje neprihvatljiva opcija.
Osim što te kemikalije čine štetu za naše zdravlje, štetne su i za našu Planetu.
Srećom danas polako, ali sigurno nastaje sve više brendova koji nam nude prirodna rješenja za čišćenje.
Takva sredstva su često i jednako učinkovita kao ona konvencionalna koja smo do sada koristili, a čak i sami proces čišćenja čine toliko jednostavnijim jer primjerice možete čistiti čak i kada su djeca u blizini.
Znamo da nije jednostavno u bogatoj ponudi različitih sredstava za čišćenje odabrati one koji će biti efikasni, ali i dobri za vaše zdravlje i kožu te smo malo istražili ponudi i u nastavku izdvojili nekoliko prijedloga.

Pero koncentrirani deterdžent za ručno pranje posuđa

Vjerujemo da ste već do sada čuli za domaći brend Pero. Njihov slogan je “Prskaj od sreće” i doista bismo i mogli prskati od sreće kada napokon možemo čistiti bez rukavica, popuno opušteno jer znamo da ne štetimo svom zdravlju udisanjem opasnih kemikalija.

Prvi proizvod koji mnogi najčešće i koriste je deterdžent za posuđe. Prirodna formulacija obogaćena glicerinom njeguje kožu ruku dok se kuhinjom širi zamamni miris mažurana. Netoksični i sigurni sastojci, čine proizvod idealnim za bezopasno pranje čak i dječjih bočica.

Pero, sredstvo za čišćenje kupaonice i kamenca

Oduševljavajuće učinkovit protiv kamenca, bakterija, gljivica, naslaga sapuna i prljavštine s kada, tuš kabina, pločica, umivaonika i WC-školjke. Uz ledeno svježi miris mente, bez gušenja, s lakoćom čisti tvrdokorne naslage, dezinficira i ostavlja sjajnima površine u kupaonici. Bez fosfata, umjetnih mirisa, boja i konzervansa. Sadrži samo prirodne sastojke.

N-Elements sredstvo za čišćenje podova

N-Elements sredstvo za čišćenje podova obogaćeno je eteričnim uljem čajevca, limuna i lavande. Uklanja prljavštinu, mrlje i masnoću sa svih površina. Neutralizira neugodne mirise nakupljene na površinama. N-Elements sredstvo koristi prirodnu formula za higijensku čistoću i dugotrajnu svježinu tretiranih površina. Sadrži više od 99% prirodnih sastojaka.

N-Elements prirodno sredstvo za čišćenje svih kućanskih i uredskih površina.

Prirodno sredstvo za čišćenje svih kućanskih i uredskih površina. Učinkovito uklanja prljavštinu i neutralizira neugodne mirise iz prostorije. N-Elements prirodno sredstvo ostavlja površine čiste i bez tragove. Biorazgradiva formula s umjerenom količinom eteričnih ulja čajevca i limunske trave.

Ecover sredstvo za pranje posuđa

Ekološko sredstvo za pranje posuđa s mirisom kamilice. Snažno odmašćuje i osigurava sjajno posuđe, bez štetnih sastojaka! Predivan blagi miris kamilice učinit će svakodnevne obaveze lakšima, a dovoljna je tek mala količina sredstva kako bi posuđe bilo brzo i efikasno oprano. Osim što ne sadrži agresivne toksične sastojke, ne iritira kožu zahvaljujući biljnim i mineralnim sastojcima i ne ostavlja tragove kemikalija na posuđu.

Ecover sredstvo za čišćenje sanitarija

Ekološko sredstvo za čišćenje sanitarija s mirisom borovih iglica. Osigurava sjajne i čiste površine, učinkovito uklanja naslage kamenca i prljavštine – bez štetnih sastojaka! Predivan opuštajući miris borove šume učinit će svakodnevne obaveze lakšima, a održavanje sanitarija bit će efikasnije i ugodnije uz brzo vidljive rezultate, bez puno truda.

Kao što možete vidjeti i na našem tržištu postoje odlični brendovi uz koje ćete imati čist dom bez štetnih kemikalija.

Vrijeme je za zelene promjene kada je u pitanju i čišćenje, zar ne?

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: webs tranice proizvođača, iStockphoto

Moglo bi vas zanimati i: Buntovnici u kategoriji čišćenja – revolucija ekoloških proizvoda

Možda će vam se svidjeti