Uz ove trikove unaprijedite svoju produktivnost

by Anđela Sabranović

Ponekad je tako teško razmišljati i djelovati produktivno i ukoliko pred očima nemate neki jasno zacrtani cilj za koji se trudite, motivacija je zaista teško uhvatljiva stvar. Rutina nas s vremenom sve obuzima, htjeli mi to ili ne, a razbiti je možemo postavljanjem novih ciljeva koje želimo dostići. Postoji još niz načina kako postići bolju produktivnost nakon ljeta kada naš um i tijelo, potpuno prirodno i očekivano, odlepršaju na godišnji odmor, a pronaći ih možete niže u tekstu.

ODREĐIVANJE CILJEVA

Kao što smo već napomenuli, ciljevi su najvažniji za napredak u bilo kojem segmentu, pa tako i za bolju produktivnost i izlazak iz dosadne rutine. Svatko od nas ima ciljeve kojima težimo, kako u privatnom, tako i u poslovnom svijetu. Ovisno o tome čime se bavite, razmislite što su ideali koje želite dostići tijekom svoje karijere. Jesu li te želje i ciljevi realni i mjerljivi? Ukoliko nisu, učinite ih takvima. Oni mogu biti na tjednoj, mjesečnoj ili kvartalnoj razini, bitno je samo da su ostvarivi, a ne da ih postavite tek toliko da stoje u teoriji, a zapravo znate da ih je u praksi teško ili nemoguće dostići.

PISANJE

Ne zaboravite sve o čemu razmišljate, sve svoje ideje, razmišljanja i ciljeve zapisati u rokovnik. Tako će djelovati ozbiljnije i stvarnije, a uvijek kada zapnete ili vam zatreba motivacija, zavirite i pročitajte sve što ste zapisali.

ROKOVI

Rokovi služe da sve što zamislite ima glavu i rep i kada se krene provoditi da možete uskladiti sve ostale obaveze prema datumima kada moraju biti gotovi. Tako sami sebe ili druge potičemo na veću produktivnost, marljivost i pomicanje vlastitih granica.

POPIS MOTIVACIJE

Napravite popis svega što vas motivira u postizanju određenih ciljeva. Ako je jedna od takvih stavki svjež zrak, pokušajte uvesti zdrave navike poput putovanja na posao pješice ili biciklom. Ako je to glazba, plešite i pjevajte što ćešće. Ne zapostavljajte svoju motivaciju jer ona je to što nas pokreće na putu prema našim snovima i njihovom ostvarivanju.

Moglo bi vas zanimati i: Na ovih 10 načina telefon ometa vaš fokus i produktivnost

Tekst: Dalia Žmegač-Kunić

Foto: Pinterest

Možda će vam se svidjeti