Tri odlične, ali neobične ideje što raditi zimi u Austriji

by Anđela Sabranović

Zima je ono godišnje doba koje nas uvuče u domove, i većina nas bi, zapravo spavala zimski san. Dok ljeti imamo toliko ideja i mogućih izletnih odredišta u glavi, zimi često teško pronalazimo dobar razlog da napustimo topli dom.

Zato već sada imamo nekoliko zimskih savjeta za vas, a krećemo od ideja koje smo kreirali kao malu napomenu i nama samima. Zima u Austriji je prelijepa da bismo je promatrali kroz prozor.

Učinit ćemo sve da budemo optimalno pripremljeni i da u potpunosti uživamo u hladnom godišnjem dobu.

  1. Pobijedite najdužu osvijetljenu stazu za sanjkanje na svijetu

Sanjkanje definitivno nije aktivnost samo za djecu, jer neke staze zahtijevaju pravu dozu hrabrosti. Kada mi je prije nekoliko godina muž predložio da se idemo sanjkati zvučalo mi je dječje. No, Austrija je i od toga razvila pravu umjetnost od sporta. Pristala sam, ipak. Toliko smo se zabavili, smijali, veselili, najeli snijega da ovo iskustvo nikada neću zaboraviti. I da, ne dajte se prevariti, ovo može biti i jako opasno ako niste pripremljeni. Stoga preporučujem cijelu opremu. Mi smo bili na jednoj lokaciji blizu nas, a zove se Semmering.

Više informacija potražite ovdje.

Jedna od stvari koje morate učiniti zimi u Austriji je svakako posjetiti najdužu osvijetljenu sanjkališnu stazu na svijetu. Ova 14 kilometara duga staza srednje težine nalazi se u Brambergu u Salzburgu. Vlak će vas odvesti do visine od otprilike 2.100 metara kako biste započeli svoju vožnju na sanjkama pod reflektorima. Očekuje vas nevjerojatan spust od 1.300 metara visinske razlike u vremenskom rasponu od 30 do 50 minuta. Ako želite istražiti više sanjkališta, skijaške žičare počinju s radom od 8. do 10. prosinca 2023. godine, a zatim ponovno od 15. prosinca 2023. godine.

  • Wildkogel-Arena | Wildkogelbahnstraße 343 , 5741 Neukirchen am Großvenediger
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli @kisa.in.wonderland

  1. Prespavajte u igluu

Jeste li već ikada spavali u igluu? Ako ne, sada je pravo vrijeme. To je definitivno iskustvo koje biste trebali doživjeti zimi u Austriji. I to na različitim lokacijama, na primjer u Alpeniglu selu u Brixenu u Tirolu, gdje vas očekuju hladne skulpture od leda i ledeni bar. Ili u Schneedorfu u Tirolskom Ötztalu. Ovdje ne samo da možete uživati pod snježnom kupolom, već i prisustvovati posebnim radionicama za izgradnju iglua, nakon čega možete čak prenoćiti u vlastitom, ručno izrađenom igluu.

Sezona Alpeniglu: Krajem prosinca do kraja ožujka

Sezona Schneedorf: 26. prosinca 2023. – 6. travnja 2024.

Alpeniglu | Filzalm, 6364 Brixen im Thale

Više informacija potražite ovdje.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli AD Italia (@ad_italia)

  1. Krenite na klizanje na najvećoj prirodnoj ledenoj površini u Srednjoj Europi

Neusiedlersee, biser Burgenlanda, s površinom od preko 6,5 četvornih kilometara, predstavlja najveću prirodno pripremljenu površinu za klizanje u Europi.

Naravno, pod uvjetom da je dovoljno hladno za klizanje tijekom duljeg razdoblja. Led može doseći debljinu od čak 40 centimetara. Stručnjak za led i njegov tim brinu se da led uvijek bude u optimalnom stanju zimi.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Hotel habicher hof (@hotelhabicherhof)

Moglo bi vas zanimati i: https://www.slowliving.hr/gradovi-idealni-za-zimski-vikend-izlet-donosimo-9-prijedloga/

Tekst: Inga Marić

Foto: Instagram

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!