Tri novogodišnje odluke koje možemo prakticirati već u prosincu

by Dalia Žmegač-Kunić

Zašto bi novogodišnje odluke trebale biti isključivo dio siječnja kada jako puno njih možemo prakticirati tijekom cijele godine?!

Zakoračili smo u sredinu prosinca i mnogi od nas su se našli u vrtlogu brojnih obaveza kojima ne vide kraja. Upravo zato je sada idealan trenutak da malo usporite, zastanete i pitate se zamišljate li ovaj blagdanski mjesec zaista takvim? Mora li pod svaku cijenu biti sve ubrzano i nakrcano obavezama kako bismo 2022. otpratili sa što manje zadataka koje treba prebaciti i u sljedeću godinu? Naravno da ne mora. Baš naprotiv, siječanj je mjesec usporenog ritma kada ćete itekako imati vremena riješiti sve poslovne i obiteljske zaostatke kojima se ovih dana niste stigli posvetiti.

Zato svoje odluke u smjeru boljitka kvalitete vaših života počnite prakticirati već sada, u prosincu. Krenite s laganim zadacima i promjenama koje ne zahtijevaju previše vremena, a donose brojne blagodati. Neke od njih pronađite i u ovom tekstu.

Uživanje u sitnicama

Male stvari su zapravo ono što čini naš život šarenim i potpunim. Krenite već sada primjećivati sve ljepote života oko sebe, uživajte u prvim pahuljama i prizoru netaknutog mraza ujutro umjesto da se žalite na hladnoću. Izvadite najtopliju odjeću i prošećite s osobama koje volite po svježem zraku. Upijajte zimsku atmosferu i pokušajte iz nje izvući ono najbolje. Zaboravite na mrmljanje i mrzovolju i izvucite iz svakog dana najljepše trenutke na kojima ćete biti zahvalni i kojih ćete se uvijek rado prisjećati.

Biti bolji sebi i drugima

Kaže se da pojedinac najčešće ne može promijeniti svijet, ali može promijeniti sebe. Ulaganje u sebe, svoja ponašanja i djelovanje u životu je jedna od najvažnijih stvari kojoj bi svaka osoba trebala posvećivati puno više pažnje. Što više radimo na sebi, to ćemo biti zadovoljniji sobom, a i ljepše se slagati s drugima. Ne zaboravite na svoje potrebe, nagradite se svaki put kada osjećate da je to potrebno.

Vjera u čaroliju

Čarolija blagdana je dio svake bajke i romantičnog filma, no zašto ona ne bi mogla zaista postojati i u stvarnosti? Dajte čaroliji u svom životu šansu, možda vas ugodno iznenadi onda kada ćete to najmanje očekivati. Uz dozu malih blistavih iznenađenja, uljepšajte sebi i drugima oko vas ove blagdane i radosni i puni optimizma krenite prema 2023. godini. Neka vam donese samo najljepše trenutke i postignuća kojima težite.

Moglo bi vas zanimati i: Inspiracija za dobra djela koja možete učiniti ovog prosinca

Tekst: Dalia Žmegač-Kunić

Foto: Pinterest

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!