Pretvorite ovaj prosinac iz stresnog mjeseca u zahvalni

by Dalia Žmegač-Kunić

Ovog prosinca, kao i većinu prethodnih, naši umovi uglavnom su zauzeti obavezama, poslovnim projektima koji moraju biti završeni do kraja godine, nastojanjima da dom blista u svakom smislu, a ako imate malu djecu, vjerujemo da vam je sve to skupa još više kaotično.

U svemu tome često nas obuzimaju i dodatne brige oko financija i iscrpljujemo se do krajnjih granica, a naš fokus na one prave vrijednosti prigušen je poput pozadinske buke. Kako biste se uspješno tome oduprijeti, pretvorite ovaj prosinac iz stresnog u zahvalni mjesec, osvrnite se na sve one male stvari od kojih vam srce brže kuca i zavirite u naše ideje kako to postići.

Topli dom i krevet

U vrijeme kada minusi vladaju oko nas, posebno je važno cijeniti dom u kojem imamo toplinu i udobni krevet u kojem se možemo utopliti uz mekanu dekicu. Nema ljepšeg gušta ušuškati se uz dobru knjigu ili film i uživati u opuštenoj atmosferi.

Zdravlje

Koliko je zdravlje važno, kolektivno smo naučili cijeniti tijekom pojave globalne pandemije koronavirusa koja nas je naučila mnogočemu, pa tako i strpljivosti, razumijevanju i pravim životnim vrijednostima. Na vrhu ljestvice svima je nekako posebno zasjalo to zdravlje za kojim smo odjednom svi počeli vapiti i boriti se da ga očuvamo. Iako je sada virus malo posustao, zimski hladni dani itekako znaju predstavljati izazov borbe s prehladama, temperaturama i raznim drugim zdravstvenim boljkama.

Ljubav

Ako imate samo jednu osobu koja vas voli i simpatizira, osobu kojoj se možete povjeriti i kojoj se volite utjecati, vi ste bogati. Mnogi od nas su izgubili članove svoje obitelji u raznim okolnostima i nemaju ih priliku zagrliti i reći im da ih vole. Cijenite svoje prijatelje i obitelj, poklonite im svoje vrijeme jer vrijeme ne čeka nikoga.

Mir

Osim onog unutarnjeg zadovoljstva i mira u srcu, važan je i vanjski mir u kojem nema straha od bilo kakvih nepogoda, rata i bolesti. Ako možete mirno hodati ulicama svoga grada, promatrati prirodu i kako se ona neprestano izmjenjuje u svojim godišnjim dobima, budite zahvalni. Nema ljepšeg osjećaja nego osjećati se sigurno u svojoj državi i moći uživati u svim ljepotama koje ona nudi.

Ciljevi

Svatko ima barem neke ciljeve koje želi ostvariti. Najčešće ih volimo postavljati početkom godine i tako u prosincu napraviti mali rezime i baciti pogled na sve što smo uspjeli ostvariti. Ne dajte se obeshrabriti ako brzo odustajete i čini vam se kako svoje ciljeve postavljate brzopleto. Postavite realne male ciljeve i papiriće na kojima ćete ih ispisati premjestite na mjesta na kojima će vam biti vidljivi često. Podsjetite sami sebe da vi niste tu radi tih ciljeva, nego su oni ovdje radi vas i neka vam put do njihovog ostvarivanja bude putovanje prema zahvalnosti i nadi.

Moglo bi vas zanimati i: Postavite ciljeve S.M.A.R.T.E.R. metodom

Tekst: Dalia Žmegač-Kunić

Foto: Pinterest

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!