Želite živjeti svjesnije u sadašnjem trenutku? Onda će vas osvojiti FitMindset, prva aplikacija za wellbeing i mentalno zdravlje na hrvatskom jeziku

by Dalia Žmegač-Kunić

Uslijed brojnih obaveza s kojima se suočavamo na dnevnoj bazi, što s privatne, što s poslovne strane, neminovno nam se nameće pitanje kako suzbiti tu neprestanu i upornu užurbanost kojoj kao da nema kraja…

Usporedno s rastom obaveza i životom u šestoj brzini, svatko tko imalo prati psihološke savjete za kvalitetniju svakodnevicu može vrlo lako primijetiti kako su društvene mreže, posljednjih godina preplavili profili sa savjetima o mindfulnessu i wellbeingu. Ako nas zanima taj svijet, zaista možemo naići na sve i svašta u bespućima interneta. Međutim, kako razlikovati važne od površnih tema i još bolje pitanje, kome od mnogih stručnjaka doista vjerovati kada su savjeti za poboljšanje vlastitog života u pitanju?

Jedno od brojnih dobrih rješenja može biti i FitMindset, prva aplikacija za wellbeing i  mentalno zdravlje na hrvatskom jeziku. Osmislile su ju Katarina Pavliša i Martina Šušnjara koje su odlučile udružiti vlastite snage, znanje i iskustvo i ponuditi cjelovito rješenje kakvo svi želimo samima sebi – jednostavan, praktičan alat koji će uvijek biti pri ruci i dostupan za poboljšanje mentalnoga, emocionalnoga, fizičkoga, karijernoga i socijalnoga blagostanja.

U FitMindset aplikaciji, osim brojnih poznatih autora, možete pronaći meditacije i mentalne vježbe za sretniji i zdraviji život. Ova idealna prilika za besplatan mentalni fitness donosi brojne prednosti o kojima možete pročitati više u daljnjem tekstu.

Smanjenje stresa

Stres kao da je stvar koja se u današnje doba potpuno uvukla u pore modernog čovjeka i svaki zakutak njegova života. Više ne može proći dan, a da se ne stresiramo, makar i oko neke banalne sitnice. No, činjenica jest da se svakako moramo htjeti i moći othrvati ovoj pošasti, osobito ako shvatimo kako nas potpuno preuzima. U FitMindset aplikaciji nude se savjeti kako se osloboditi napetosti i neugodnih emocija zbog kojih patimo na dnevnoj bazi te načini na koje stres možemo početi gledati kao na prijatelja.

Bolji fokus i produktivnost

Vjerujemo kako se svatko od nas svakodnevno susreće s brojnim odlukama koje je potrebno donijeti, a rastresenost i brojne obaveze nisu nimalo od koristi u takvim situacijama. No, baš u takvim trenucima svima nam je potreban neki unutarnji genije koji će nam pomoći doći do odgovora na sva naša pitanja i nesigurnosti. Uz vježbe koje donosi tim iz FitMindseta lakše ćete se nositi sa rastresenosti, pronaći ćete željeni fokus i stabilizirat ćete vašu pozornost na sve ono što vam je doista bitno.

Jačanje samopouzdanja

Mislite li i vi da vam je s vremena na vrijeme potrebno malo ohrabrenja i lijepih riječi koje će vam pomoći u vraćanju samopouzdanja? Dobra vijest je da je samopouzdanje snaga koja izvire iz nas samih. Aktivacija naše unutarnje snage uz vježbe mentalnog fitnessa mogu nam donijeti osjećaj smirenosti i dobre energije za kojima toliko žudimo, čak i usred ovih izazovnih vremena.

Kreiranje obilja

Koliko često razmišljate o obilju, a da toga niste niti svjesni? Vjerujemo kako svatko od nas svakoga dana barem nekoliko trenutaka nesvjesno odluta u polja mašte na kojima beremo isključivo one želje koje silno želimo da nam se ostvare. Maštamo o obilju u svakom smislu, no nismo sigurni kojim putem krenuti kako bi nam se sve to krenulo ostvarivati. Uz FitMindset, lakše je slijediti čak i takve putokaze. Vježbe zahvalnosti povećat će osjećaj radosti o kojem sanjamo i pomoći nam u kreiranju života kakav želimo početi živjeti.

Dublji i kvalitetniji san

Nesanica nije novost i posljedica isključivo vezana uz moderni život, ali činjenica jest da nam je sve teže pronaći mir za kojim svi toliko žudimo i opuštanje koje omogućuje kvalitetan i miran san. U ovoj sjajnoj aplikaciji možete pronaći brojne kratke meditacije koje će biti idealno rješenje za večernje opuštanje, umirivanje vaših lutajućih misli i lako uranjanje u san.

Razvijanje mindfulness vještina

Certificirani mindfulness treneri osmislili su brojne mentalne vježbe i meditacije koje će vas odvesti u bolji fokus i osvjestiti važnost sadašnjeg trenutka. Naučite otpustiti negativnu energiju i roj misli koje nemilosrdno naviru i gnjave vas. Otpustite sve negativne misli, uklonite negativne osjećaje i pronađite idealnu pozitivnu energiju o kojoj već dugo sanjate.

Jačanje imuniteta i zdravlja

Uz vizualizacije iz ovog sjajnog digitalnog pomoćnika u mentalnom fitnessu pronaći ćete zanimljivu motivaciju za poboljšanje vlastitog zdravlja. Osnaživanje imuniteta, opuštanje, savjeti za svjesno jedenje i efikasni treninzi samo su neke od interesantnih ideja za poboljšanje vašeg cjelokupnog zdravlja.

Pokrenite wellbeing kotač i otkrijte holistički pristup poboljšanju kvalitete života. Ne čekajte više, isprobajte ovu korisnu aplikaciju i uzmite svoj život u svoje ruke!

Skinite ju besplatno na www.fitmindset.hr

Moglo bi vas zanimati i: Mindfulness: tehnika kojom ćete postati više uključeni, opušteni, otvoreni i tolerantni

Tekst: Dalia Žmegač-Kunić

Foto: FitMindset

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!