PISMO UREDNICE: Hoćemo li napokon vratiti bezbrižnost u ljeto?

by Anđela Sabranović

LJETO… Na što pomislite kada čujete ovu riječ? 

Ja osjetim nostalgiju za nekim prošlim vremenima kada je ljetom vladala bezbrižnost obojena šarenim sladoledima. Kada razmišljam o tim ljetima kao da opet mogu čuti glasne cvrčke koji upozoravaju da je podne i da je vrijeme da sa zagrijanog asfalta krenemo doma na popodnevni odmor. To je značilo prekid igre gume i lovice, ali znali smo da se sve nastavlja popodne.

U sjećanja mi dolazi i onaj osjećaj kada znaš da ćeš prvi put te sezone vidjeti more i od uzbuđenja ne možeš spavati… Vidim brata i sebe kako zalijepljeni za staklo pregrijanog auta bez klime zurimo u more i od uzbuđenja jedva dišemo. 

O svemu tome danas razmišljam sa snažnom nostalgijom jer bih lagala kada bih rekla da sam i danas jednako uzbuđena zbog ljeta, sunca i mora. Pitam se zašto je to tako… U svijetu nas odraslih kao da jednostavno više ne postoji ona potpuna bezbrižnost jer su nam u pozadini uvijek neke misli i brige. Jesmo li to normalizirali iako možda nismo trebali?

Pitam se nije li krajnje vrijeme da vratimo bezbrižnost barem u naša ljeta?!

Svjesno znamo da nam brige ne služe i da pretjerano razmišljanje i analiziranje neće spriječiti da nam dođu teški dani. Pa zašto onda ne bismo maksimalno uživali kada nam je lijepo i to na način na koji to čine djeca?! Realno, oni su jedini pravi poznavatelji ljepote življenja u jednostavnosti i svima nam mogu biti učitelji.

Kada izgubimo dječju razigranu sposobnost promatranja svijeta osobno vjerujem da smo izgubili ono najvažnije.

Mi ćemo vas ovo ljeto na portalu podsjećati na važnost odmora, brige o sebi, svom zdravlju… Poseban naglasak ćemo staviti na pripremu kože za sunce kako izvana tako i iznutra. Ono što sigurno ne trebamo ponoviti iz mladosti je neodgovorno izležavanje na jakom suncu zbog kojeg mnoge od nas i danas muku muče s hiperpigmentacijskim mrljama, ali srećom i za njih postoji rješenja o kojima ćemo pisati.

Vratit ćemo uživanje u kuhanju na pravi slow living način kroz zanimljive recepte od sezonskih namirnica.

Nećemo zaboraviti ni putovanja, knjige, filmove, ali poseban naglasak ćemo stavljati na preporuke najljepših skrivenih mjesta na našoj obali. U svakom slučaju lipanj na portalu će biti i te kako zanimljiv i prije svega BEZBRIŽAN!

Vama hvala na svakom čitanju i komentaru!

Šaljem vam veliki pozdrav! Do sljedećeg mjeseca,

Anđela Sabranović

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!