Ovo su brendovi svijeća od prirodnih materijala čije proizvode želimo u svom domu

by Dalia Žmegač-Kunić

Mali proizvođači svega onoga što se može napraviti vlastitim rukama jednostavno kao da svojim proizvodima unesu dašak ljubavi zbog čega oni sjaje posebnim sjajem. Tako je divno kada netko svojim rukama može i ima volje i ljubavi stvarati umjetnost. U današnje vrijeme jedna od takve vrste umjetnosti sigurno su i homemade svijeće koje se većinom izrađuju od prirodnih materijala. To su najčešće materijali poput sojinog, pčelinjeg ili biljnog voska koji su danas vrlo popularni i traženi. Nekoliko je razloga za to, a jedan od najvažnijih svakako je činjenica kako svijeće već dugo vremena nisu samo izvor svjetlosti, već postaju i kućni modni dodatak i predmet ugodne atmosfere u svakom domu.

Međutim, mnogi još uvijek ne znaju koliko materijali od kojih se svijeće izrađuju zaista čine okosnicu zdravlja i mirisa koji ne čini štetu u prostorijama u kojem boravite. Budući da se mnoge tradicionalne svijeće koje možete kupiti u velikim trgovačkim lancima izrađuju od parafina koji je ujedno i derivat nafte, vjerojatno je i više nego očito koliko su prirodni materijali bolja opcija, kako za okoliš, tako i za vaše zdravlje. Ovdje smo pisali o tome.

Naime, svijeće od prirodnih materijala su biorazgradive, imaju čišći plamen koji ravnomjerno sagorijeva vosak, duže traju i ne sadrže štetne kemikalije koje su okidač za respiratorne probleme i glavobolje. Upravo zbog svega navedenog, sljedeće pitanje koje se nameće samo od sebe je koji su to brendovi i mjesta gdje se mogu kupiti prirodne svijeće i kako one uopće izgledaju? Kako ne biste morali previše tražiti, mi smo istražili umjesto vas i pronašli prave mirisne prirodne dragulje koji će obogatiti vaš dom u estetskom, ekološkom i zdravijem smislu.

MOEL

Moel je brend koji se već jako dobro etablirao na našem tržištu i za kojima će rado posegnuti svaki ljubitelj i ljubiteljica svijeća koji žele svom domu (ili drugom prostoru u kojem borave) pružiti jedan poseban estetski oblikovan doživljaj. Moel nudi prirodne i veganske svijeće uz predivne mirise, a dodatna zanimljivost je što njihove prepoznatljive staklene posude možete reciklirati i ponovno upotrijebiti.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Moel Official ® (@moel.official)

SVIJEĆE VATOVAC

Ovaj poznati obiteljski brend bavi se izradom svijeća još od davne 1937. godine, a oni svakako idu korak dalje i tako u ponudu stavljaju ekološki prihvatljive materijale s predivnim prirodnim mirisima čempresa, smokve, sandalovine, božura i slično. U njihovoj ponudi možete odabrati predivne posudice s mirisnim svijećama koje dodatno možete personalizirati svojim inicijalom ili inicijalom osobe kojoj ju želite pokloniti, zatim možete odabrati svijeću kojoj je na posudici ispisana molitva „Anđele čuvaru“, a tu je i cijeli niz prigodnih svijeća modernog izgleda za krštenja i ostale crkvene sakramente.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Svijece Vatovac (@svijece_vatovac)

UP CANDLE DESIGN

Ove zanimljive svijeće prije svega ističu se svojim skulpturalnim izgledom, a od materijala koriste sojin i repičin vosak. Osim pojedinačnih svijeća nježnih bež tonova, u njihovoj ponudi možete pronaći predivne poklon pakete u kojima se nalaze održivi, ručno izrađeni proizvodi poput svijeće, elegantnog štapića za paljenje svijeće, ručno izrađenog pladnja za svijeće, pa čak i kartica sa savjetima o tome kako se brinuti za svijeće. Ovo je jedan vrlo poseban i zanimljiv brend, stoga ako tražite poklon za važnu osobu, uvjereni smo kako s ovakvim poklon paketom nikada nećete pogriješiti.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli UP Candle Design (@upcandledesign)

ALLEGORIA

Svatko tko imalo voli svijeće, zasigurno je makar jednom čuo za brend Allegoria koji ih izrađuje od sojinog i kokosovog voska. U svojoj izradi ne koriste silikone, parabene, alergene, ftalate niti otrovna parfemska ulja. Njihove su svijeće u potpunosti ekološke, veganske i biorazgradive, a obliki koje nude su toliko predivni da naprosto ne znamo koji bismo prije odabrali. Tako možete birati između svijeće u obliku buketa ruža, u obliku leptira, Svete obitelji, anđela, medvjedića, popularne bubble svijeće, Male sirene, školjke, vrtuljka i mnogih drugih predivnih oblika. Na vama je samo da odabere i uživate u njima.

MILA CANDLES

Mila svijeće su ručno rađene i napravljene od prirodnog sojinog voska s maksimalnim postotkom visokokvalitetnih mirisnih ulja. U izradi Mila svijeća koristi se prirodni pamučni fitilj koji pri izgaranju ne otpušta toksine i čađu. Mila svijeće nude zanimljive mirise kao što su Candy cane ili Gingerbread cookies, a kako oni doista mirišu možemo zamišljati već pomoću ovih primamljivih naziva. Ovaj super brend uz svoje divne proizvode nudi i sjajne savjete poput podsjetnika o važnosti podrezivanja fitilja svijeće prije svakog paljenja u cilju optimalnog gorenja i sprječavanja visokog plamena. Prema timu iz Mila svijeća, pravilno podrezan fitilj osigurava ravnomjerno sagorijevanje voska, sprječava stvaranje crnog dima i produžuje trajanje svijeće.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Mila | svijeće (@mila_candles_croatia)

Svijeće su nešto što svatko od nas voli i rado ima i koristi u vlastitom domu, a uz sve ove savjete možemo se zamisliti nad činjenicom koliko zapravo znamo o pravilnom korištenju svijeća i odabiru istih. Nadamo se da vam je ovaj naš mali vodič pomogao u tome i da ćete u sljedeću kupnju svijeća krenuti informiraniji i s većom inspiracijom i entuzijazmom.

Moglo bi vas zanimati i: E-cigarete – mudriji izbor ili još jedna štetna verzija nikotina?

Tekst: Dalia Žmegač-Kunić

Foto: Instagram

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!