Međunarodni kongres nutricionista – zašto je važno sudjelovati

by Nataša Krstičević
Međunarodni kongres nutricionista

O važnosti zdrave prehrane ne možemo napisati niti govoriti previše. Ako se uzme u obzir na koliko toga prehrana utječe, te koliko se tog zdravom i ispravnom prehranom moće popraviti i ispraviti, nema dileme da je to nešto čemu se mora poklanjati pažnja i prostor. Zato je važno podsjetiti da je još nekolilo dana do početka 8. Međunarodnog kongresa nutricionista. Međunarodni kongres nutricionista stiže nakon dvije izazovne pandemijske godine. Prošli je održan 2019. godine, a ove godine održava se u Zagrebu od 19. do 21. svibnja u Sheraton Hotelu Zagreb.

Organizator Kongresa je Hrvatski savez nutricionista, a organizira se u suradnji s međunarodnim partnerom Udruženjem za primjenjeni nutricionizam u Bosni i Hercegovini, kao i domaćim partnerom Udrugom studenata PROBION sa Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Zašto sudjelovati na kongresu?

  • Kongres okuplja ne samo nutricioniste već i stručnjake različitih grana znanosti od medicine, farmacije, kineziologije, prehrambene tehnologije, agronomije do psihologije.
  • Primjenjuje se interdisciplinarni pristup pri čemu će teme predavanja biti usklađene s aktualnim trendovima u nutricionizmu i srodnim znanostima, ali također će uključivati i radionice namjenjene studentima kao i opušteno druženje stručnjaka iz nutricionizma i ostalih srodnih znanosti!
  • Aktivnim sudjelovanjem u poster sekciji moguće je osvojiti novčanu nagradu za najbolji poster
  • Predavanja će održati renomirani domaćih i strani stručnjaci iz područja prehrane i srodnih znanosti
  • Kongres je osim toga idealna prilika za stjecanje poznanstava i povezivanja struke tijekom raznolikih društvenih događanja poput pauza za kavu, gastro-eno eventa i uvijek zanimljive gala večere

Kongres podržava i niz zdravstvenih i nezdravstvenih institucija poput Grada Zagreba i Turističke zajednice Grada Zagreba, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Zagreb, Hrvatske gospodarske komore, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, Kliničkog bolničkog centra Osijek, Hrvatskog društva prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, Kilinike za dječje bolesti Zagreb, Hrvatskog društva za pedijatrijsku gastroenterologiju, hepatologiju i prehranu, Grada Bjelovara, Veleučilišta u Bjelovaru, Daruvarskih toplica i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Također, Međunarodni kongres nutricionista bodovati će se od strane Hrvatske ljekarničke komore, Hrvatske komore zdravstvenih radnika i Hrvatske liječničke komore.

Održavanje samog Kongresa omogućili su mnogi sponzori i donatori, u čijim će proizvodima sudionici kongresa moći uživati tijekom društvenih događanja, eno-gastro eventa i svečane gala večere.

Dodatne informacije o Kongresu možete pogledati na službenim web stranicama.

Tekst: PR

Foto: Canva

Možda će vam se svidjeti