Imamo 5 prijedloga za snack na plaži

by Anđela Sabranović

Ponekad imamo osjećaj da nikad ne uživamo u hrani kao na plaži. Zaigurno ima nešto u tom čudesnom morskom zraku zbog kojeg čak i hrana ima bolji okus. Nije drukčije niti uz rijeku ili jezero. Iako na većini plaža možemo naći i dobre restorane, mnogi vole one skrivene, divlje plaže na kojima nema tragova civilizaciji. E pa za takve plaže se važno dobro pripremiti te smo u nastavku izdvojili nekoliko ideja za snack na plaži.

Voćni štapići

Kada smo napisali kako nikad ne uživamo u hrani kao na plaži, moramo priznati da smo najprije pomislili na svježe, sočno i dobro ohlađeno voće. Najjednostavniji način za uživanje u voću na plaži je taj da svoje omiljno voće postavite na drvene štapiće i jednostavo složite u posudu. Možete kombinirati, jagode, ananas, jabuke, kivi…

Energetske pločice

Energetske pločice su idealan snack za plažu jer su prepune nutritivno i energetski bogatih sastojaka koji će vam u trenutku dati mnoštvo energije, potrebne za plivanje i uživanje na plaži.

Humus s povrćem

Jednostavno narežite omiljeno povrće na prutiće (svježi krastavac, mrkva, paprika…) i uz to ponesite humus koji će poslužiti kao odličan dip uz gricalice od povrća.

Krekeri s namazom od avokada

Jednostavno napravite guacamole umak, namažite ga preko integralnih krekera i gore stavite cherry rajčice i omiljene začine. Tako brzo i jednostavno dobit ćete zdravi i ukusni snack, idealan za plažu.

Tortilje s humusom i povrćem

Tortilje su idealne za plažu jer su jednako ukusne i kada stoje pripremljene neko vrijeme. Najvažnije je da birate nadjev koji može također stajati te bi odličan izbor opet bio humus  uz dodatak omiljenog povrća. Kako bi cijeli obrok bio zdrav, odaberite integralne tortilje.

Nadamo se da smo vas inspirirali za jednostavne, ukusne i zdrave obroke na plaži. Uživajte i dobar tek!

Moglo bi vas zanimati i: Ako koža poslije sunčanja svrbi i zategnuta je – nemojte to zanemariti

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Pinterest

Možda će vam se svidjeti