Wellness odmor sve popularniji među muškarcima: Imamo nekoliko prijedloga kako iskoristiti kišni vikend pred nama!

Bili sami, u paru ili s prijateljima iskoristite priliku za opuštajući vikend!

by Anđela Sabranović

Iako su nekad bile rezervirane isključivo za ženski spol, wellness usluge danas sve češće koriste i muškarci.

I dok se nekada smatralo kako su žene primarna ciljana skupina wellness industrije, u zadnjih nekoliko godina wellness odmor sve više privlači muškarce i to uglavnom one koji se nalaze u dobnoj skupini od 45 do 70 godina. Wellness centri su to prepoznali i prilagodili svoju ponudu te kreirali i neke programe posebno za muškarce. Tako u ponudi centara možete pronaći i anti-age tretmane, masaže, personalizirane jelovnike i lječilišta za muške tegobe. Zvuči odlično, zar ne?

Loše životne navike pokretač su promjene

Naime, ako pogledamo u statistiku, rezultati nisu baš dobri i govore da gotovo 12% muškaraca u zapadnim zemljama pati od neke vrste poremećaja mentalnog zdravlja, te da gotovo njih 20% neće dočekati svoj 65. rođendan zbog loših životnih navika i premale svijesti o zdravstvenom stanju.

To je jedan od ključnih razloga zbog kojih se terme i wellness oaze razumljivo okreću sve više i sve češće muškoj populaciji, ali i čitavim obiteljima te u standardnu wellness ponudu kreiraju programe prema individualnim potrebama gostiju. Osim opuštajućih i relaksirajućih tretmana gostima se nude sadržaji kojima se cilja i na unutrašnji dio čovjeka, njegovu osobnost, zadovoljstvo i teži  savršenoj ravnoteži između fizičkog i mentalnog zdravlja.

Gdje provesti opuštajući vikend?

Sada kada smo se zajedno podsjetili koliko je važno priuštiti si pravi odmor u nastavku smo izdvojili nekoliko naših vikend preporuka.

Hotel Princess, Jastrebarsko

Wellness centar hotela Princess nudi četiri vrste sauna; Bio saunu, infracrvenu, tursku i finsku, grijani bazen, jacuzzi te moderno opremljen fitness. Ovo je mjesto u kojemu ćete obnoviti energiju, opustiti se te barem na jedan dan pobjeći od užurbane svakodnevice.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Hotel Princess (@hotelprincess_official)

Sportski centar Mali dom, Zagreb

Smješten u prekrasnom krajoliku Dotrščinske šume, samo 15 minuta od centra Zagreba, Wellness & Spa Mali dom pravo je mjesto za opuštanje. Ugodite sebi, napunite baterije u dizajnerski uređenom prostoru koji nudi dva unutarnja whirlpoola, tursku i finsku saunu, tuš doživljaja s kromoterapijom, drobljeni led za masiranje, grijane klupe, relax zonu…

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Spa Centar Mali Dom (@spacentarmalidom)

Terme Tuhelj

Terme Tuhelj doista nude za svakoga ponešto, ali moramo izdvojiti njihov privatni spa te saune.
Glamurozno opuštanje u samo vašem wellness kutku očekuje vas u Glamping Villageu u Termama Tuhelj. Ne trebate biti gost ovog luksuznog naselja kako biste se relaksirali.
Svijet sauna uvest će vas u intiman ambijent u kojem finske i parne saune donose nesvakidašnju teatralnu sliku koja otvara nove dimenzije uživanja u vrućem vjetru. Prostorije za opuštanje zajedno s posebnim programom sauna postat će vaša omiljena zdrava navika.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Terme Tuhelj (@terme_tuhelj)

Terme Sveti Martin

Ljubitelji wellness užitaka doista će uživati ​​u Termama Sveti Martin jer resort nudi bezbroj opuštajućih, energičnih i regenerativnih masaža, visokokvalitetnih tretmana ljepote i sauna uz bazen. Ukupna površina najmodernije wellness oaze u kontinentalnoj Hrvatskoj iznosi 1800 m2.

Terme imaju naravno i wellness centar, ali i centar frekventne medicine pa tako posjetu možete iskoristiti i za preventivne preglede za koje svi često tvrdimo da u užurbanoj svakodnevici nemamo vremena.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Terme Sveti Martin (@termesvetimartin)

Atlantida Boutique Hotel, Rogaška Slatina, Slovenija

Jedini luksuzni hotel ove vrste u Rogaškoj Slatini odlično je utočište za trenutke kada su vam potrebni mir i opuštanje. Bijeg od svakodnevnog stresa, potpuna privatnost te luksuzni smještaj su ono što će vas dočekati.

Atlantida Boutique Hotel ima wellness i spa centar koji poziva na opuštanje uz bazen, whirlpool, finsku i tursku saunu, slanu sobu te intimni mirni kutak za masažu ili njegu tijela/lica.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Atlantida Boutique Hotel ***** (@atlantidaboutiquehotel)

Rimske terme, Slovenija

Prepustite se uživanju kao što su to činili stari Rimljani. Bazeni su osmišljeni po uzoru na rimska kupališta, ispunjeni ljekovitom termalnom vodom, a prostiru se na 450 m2. Na raspolaganju su vam unutarnji i vanjski panoramski bazen te četiri unutarnja i tri vanjska masažna bazena. Čarobni bazeni, animacijski program za najmlađe, mirni kutak za parove, bogata ponuda wellness i medicinskih tretmana temeljenih na blagodatima ljekovitih termalnih izvora samo su neki od razloga da već ovog vikenda posjetite Rimske terme koje nude sve za potpun odmor na jednom mjestu.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli RIMSKE TERME (@rimske_terme)

Terme Olimpia, Podčetrtek, Slovenija

Samo sat vremena od Zagreba, u susjednoj Sloveniji smjestilo se selo Podčetrtek. U neposrednoj blizini sela nalazi se poznato termalno lječilište Terme Olimia, poznatije kao raj za hedoniste i ljubitelje wellnessa. Kupanje i ispijanje izvorne termalne vode Terma Olimia ima blagotvorne učinke na zdravlje i vitalnost.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Terme Olimia (@terme_olimia)

Hotel Thermana Park Laško, Slovenija

Hotel Thermana Park Laško nalazi se usred mirnog parka uz rijeku Savinju. Hotelske toplice obuhvaćaju bazene, saunu te fitness i wellness centar. Cijeli doživljaj jedinstvenim čini kupanje ispod najveće otvorene staklene kupole u Europi, dok ćete mir postići u ugodnom ambijentu wellness centra koji nudi jedinstvene masaže i tretmane.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Laško, Slovenia (@lasko_slovenia)

Nadamo se kako će vam ove naše ideje poslužiti kao inspiracija za kišni vikend pred nama!

Moglo bi vas zanimati i: Posjetite terme: kombinirajte opuštanje, aktivan odmor i tradicionalnu gastronomiju

Tekst: Slowliving.hr

Foto: Instagram

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!