Vodimo vas u najpoznatiji obiteljski park u Austriji…

Inspirirajte se za jedno čarobno iskustvo za cijelu obitelj

by Anđela Sabranović

Kad pomislimo na Austriju odnosno Beč i atrakcije koje ga krase tj. mjesta koja se mogu posjetiti unutar obiteljskog izleta sa manjom djecom mnogi od nas sjetit će se Pratera.

No, budimo iskreni, Prater – iako nudi priče i za najmlađe među nama i nije lokacija koja bi mogla dobro zadovoljiti dobne skupine između dvije i šest godina.

Previše buke, a i likova koji djecu mogu prestrašiti.

Ali na naše, i vjerujemo vaše zadovoljstvo imamo priliku predstaviti vam zabavni park koji će vas ostaviti bez riječi i učiniti da skupa sa svojom obitelji provedete jedan nezaboravan dan o kojem ćete svi unutar obitelji dugo, dugo pričati.

Danas vas vodimo u obiteljski park Familypark, čarobno mjesto smješteno tik uz jezero Neusiedlersee, u mjestu St. Margarethen, deset minuta udaljenog od grada Eisenstadta u pokrajini Burgenland u Austriji.

Ovaj veliki dvorac zabave prostire svoje čarobne vrtove na površini od čak 145.000 kvadratnih metara.

Ono što je nas ostavilo bez riječi jeste to da je park tako lijepo ukomponiran u prirodu, stabla su posvuda i dojam je kao da ste u nekoj prirodnoj oazi unutar koje su smješteni tematski svjetovi. Ovdje možete putovati kroz vrijeme i prostor jer park ima čarobne zone, poput srednjovjekovnog grada, indijanskog sela i futurističkog svemira.

Atrakcije: Park nudi različite atrakcije za posjetitelje svih dobnih skupina, uključujući vožnje, vodene igre, igrališta, te mnoge druge zabavne aktivnosti.

Čarobne Vožnje: Park nudi čarobne vožnje za sve – brze vožnje za avanturiste, a i obiteljske vožnje za one koji vole mirniju zabavu. “Märchenexpress” (Vlak bajki) vas vodi na čarobno putovanje, dok vas “Götterblitz” (Grom bogova) vodi na uzbudljivu vožnju kroz svemir.

Događanja: Tijekom godine, park organizira različite događaje i tematske manifestacije, uključujući zabave za blagdane. Tako smo ga mi posjetili uoči Halloween-a i sve je zaista izgledalo toliko dobro pripremljeno, sa osjećajima za detalje. Osim toga posebnu čar cijeloj priči su davala stabla crvenih, narančastih i žutih boja. Stoga, ostavljamo prostora da razmislite koje godišnje doba i u kojim bojama najviše volite i to isto odaberete sami za posjet ovome parku.

Čarobni Okusi: Ne morate brinuti o hrani jer park nudi restorane odnosno ugostiteljske objekte gdje možete kušati razna čarobna jela.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Familypark (@familypark.at)

Radno vrijeme: Radno vrijeme parka varira tijekom godine, pa je dobro provjeriti aktualne informacije prije posjete.

Priznati park: Familypark Neusiedlersee često se smatra jednim od najboljih zabavnih parkova u Austriji i privlači brojne posjetitelje tijekom cijele godine.

Naš dojam je taj da je definitivno prilagođen cijeloj obitelji, i nema šanse da odete nezadovoljni viđenim.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Familypark (@familypark.at)

Nas dvoje odraslih smo sa sobom poveli našeg sina koji ima osam mjeseci, a koji je prespavao izlet što je skroz povoljno s obzirom da je premali za ovu priču. Drugi sin koji ima četiri i pol godine rekao je da mu je to najbolji dan u životu te i dva tjedna nakon, priča o ovom iskustvu. Oduševljenje su pokazala djeca naših susjeda, a oni imaju 3 i 12 godina. To dokazuje da je ovo mjesto na kojem i tinejdžeri mogu pronaći svijet za sebe. Mi kao roditelji smo definitivno guštali u cijelom događaju i zaboravili na obaveze, odrasli život, kao i vrijeme. Vjerujemo da je upravo to cilj ovakvih mjesta…

Na linku ovdje možete pronaći sve potrebne informacije kao i cijene karata. Napominjemo da karta podrazumijeva korištenje svih atrakcija, ali ne i hrane koju kupujete dodatno.

Po našem ukusu definitivno iskustvo vrijedno ovoga novca.

Za ovaj park odvojite jedan cijeli dan.

Vrijeme je da se pripremite za čarobnu avanturu u ovom prekrasnom parku!

Moglo bi vas zanimati i: Idete u Beč s djecom? Vodimo vas u dječji muzej koji ne biste trebali propustiti

Tekst: Inga Marić

Foto: Privatna arhiva, Instagram

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!