Torta od rižinog brašna s jagodama idealna je za današnji desert

by Anđela Sabranović

Međunarodni praznik rada obilježavamo dana uz tradicionalni roštilj, ali ne zaboravite i desert u kojem se poslije uživa uz kavu. Naš prijedlog je jednostavna torta od rižinog brašna s jagodama u kojoj će sigurno svi uživati. Ovakve torte su pravile naše bake, a često su se posluživale i dan poslije kao doručak ili međuobrok (ako koji komad slučajno ostane).

U nastavku vas očekuje recept.

Recept za tortu s jagodama

Sastojci za 6 osoba:

  • 180 g rižinog brašna
  • 200 g jagoda
  • 2 jaja
  • 100 g šećera od šećerne trske
  • 80 g maslaca
  • 1 limun
  • vrećica praška za pecivo
  • Po želji šećer u prahu

Priprema:

Iscijedite naribanu koricu i sok iz limuna.

Jagode očistite, narežite ih na tanje kolutiće, stavite u posudu i prelijte limunovim sokom.

Jaja miješajte električnom pjenjačom zajedno sa šećerom dok ne dobijete svijetlu i pjenastu smjesu. Tada dodajte prethodno otopljeni maslac i nastavite sve mutiti. Postepeno dodajte, ali radeći s ručnom pjenjačom, limunovu koricu, jagode, brašno i na kraju prašak za pecivo.

Smjesu izlijte u namazani i pobrašnjeni okrugli kalup promjera 24 cm, posložite jagode i pecite na 170°C 30-40 minuta. Pospite ga šećerom u prahu.

Ovo je torta u kojoj će svi uživati!

Moglo bi vas zanimati i: Kako sam uz tjedno planiranje obroka zavoljela kuhati uz značajne uštede?

Tekst: dr.sc. Anđela Jelić, mag.psych.

Foto: Pinterest

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!