Prostirka za jogu – imamo 6 preporuka

Kvaliteta i održivost u kombinaciji

by Anđela Sabranović

Yoga, drevna praksa koja donosi ravnotežu uma, tijela i duše, zaslužuje poseban prostor za usavršavanje tih asana i pronalaženje unutarnjeg mira. Pouzdana i ekološki prihvatljiva prostirka za jogu neophodan je suputnik na ovom putovanju. U ovom članku otkrivamo 6 najboljih prostirki za jogu koje spajaju besprijekornu kvalitetu s održivošću. Iako ih nema puno, pronašli smo i par domaćih brendova koje smo uključili na listu te se nadamo da će ih s vremenom biti više.

U potrazi za prostirkom za jogu koja spaja kvalitetu i održivost, istražili smo brendove koji pružaju oboje. Ovih 6 brendova prostirki za jogu ne samo da pružaju udobnost i podršku za vaše putovanje jogom, već također odražavaju predanost donošenju svjesnih izbora koji odjekuju vrijednostima vaše prakse i svijeta oko vas.

Liforme

Ove Liforme prostirke za jogu su uistinu revolucionarne. One su biorazgradive, netoksične, bez PVC-a i bez plastične ambalaže. Print na prostirkama je tiskan u netoksičnim, izdržljivim ekološki prihvatljivim bojama tinte. Dobre su za ljude, kao i za planet. 

Sve njihove prostirke za jogu imaju AlignForMe i GripForMe tehnologiju, nudeći nenadmašno prianjanje prostirke i korisne smjernice u razvoju vaše prakse joge. Inteligentni markeri otisnuti na podlozi pružaju onoliko ili onoliko male navigacijske pomoći koliko vam je potrebno. Dizajnirane su za sprječavanje ozljeda i pružanje ravnoteže u vašoj praksi i vrijedi za sve jogije. Imaju opsežnu kolekciju prostorki, a možete čak i dizajnirat sami svoju.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Liforme Yoga (@liforme)

Manduka

Već 25 godina Manduka je izgradila reputaciju najcjenjenijeg svjetskog brenda joge. Poznati po svojim legendarnim PRO podlogama i visokoučinkovitim prostirkama za jogu i ostalim rekvizitima. Dizajnirani od strane jogija, s održivim materijalima koji su upareni s promišljenim dizajnom i inovativnim proizvodima. Nudi razne vrste prostirki ovisno o onome što vam treba i čime se bavite, pa svatko može pronaći idealnu prostirku za sebe.

Nama se posebno svidjela eKO® prostirka za jogu. Ekološki prihvatljiva i izrađena od prirodnih materijala, bez toksičnih boja ili ljepila, ova gumena prostirka s drveća koja nisu obrana u Amazonu čvrsto podupire vašu praksu i naš planet. Pruža prirodno prianjajuću površinu i najizdržljivija je prostirka za jogu od prirodne gume na tržištu. 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Manduka | Intentionally-crafted Yoga Mats, Props, and Gear (@mandukayoga)

Gaiam

Gaiam nudi raznu opremu za jogu i fitness te nastoji brinuti o našem planetu, koristeći ekološki prihvatljive materijale iz odgovornih izvora kao što su organski pamuk, bambus i reciklirani materijali. Gaiam nudi velik izbor kvalitetnih i ekoloških prostirki za jogu a nama se sviđa dvostrana prostirka za jogu Sun & Moon. Ima živopisan, dvostrani dizajn, a njen protuklizni materijal (čiji sastav ne sadrži nijedan od šest najotrovnijih ftalata) pružit će vam najbolju stabilnost. Napravljena od PVC-a bez lateksa, ova prostirka debljine je 6 mm za vrhunsku amortizaciju i ima teksturiranu, “ljepljivu” površinu. Uključuje doživotno jamstvo za prostirke.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Gaiam (@gaiam)

Jade Yoga

Jade prostirke nude udobnost i ekološki prihvatljiv sastav, odlično prijanjanje bez klizanja i velik izbor boja. Prostirke su napravljene na održiv način od prirodnih guma kaučukovca, iz obnovljivih izvora. Ne sadrže PVC, EVA ili drugu sintetičku gumu. Nama se posebno sviđa ova roza prostirka Jade Pink koja je napravljena kao posebno izdanje za podizanje svijesti o raku dojke što se inače obilježava u listopadu. Pa tako od svake kupnje 5 dolara ide Zakladi za borbu protiv raka dojke.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli JadeYoga (@jadeyogamats)

Zoe

Ovaj domaći brend se dosta razvio u zadnje vrijeme pa tako sada nude i odlične prostirke za jogu. ZOE My precious Yoga Mat prostirka je napravljena po najvišim standardima od 100% ekoloških materijala, od visokokvalitetne i prirodne pjene (ECO PU & Natural Rubber) koja vam omogućuje najudobnije vježbanje. Ta kombinacija omogućuje i površinu otpornu na klizanje bez osjećaja ljepljivosti. Sadrži antibakterijska svojstva, a prirodni materijali omogućuju da se koža ne šteti te je 100% antitoksično odobrena.

Materia Life 

Još jedan domaći brend nam nudi dvoslojnu, reverzibilnu, ultra laganu prostiku sa neklizajućom teksturom. Ova mekana i udobna prostirka je debljine 6 mm što pruža vrhunsku amortizaciju i potporu. Ekološki je prihvatljiva i jednostvna za čišćenje, a materijal je netoksičan, bez lateksa i antibakterijski.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Materia (@materia_life)

Moglo bi vas zanimati i: Aleksandra Horwood je senior joga učitelj i objasnila nam je kako joga djeluje na nas te kako je nastala

Tekst: Tina Sarajlić

Foto: Instagram, Pexels

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!