Posjetili smo Festival igračaka u Ivanić – Gradu. Donosimo dojmove!

by Dalia Žmegač-Kunić

Vjerujemo kako je zbog sve popularnijih manifestacija, poput Bučijade i Festivala igračaka, Ivanić – Grad na vrhu wish listi mnogih obitelji. Tome u prilog svakako ide odlična povezanost sa Zagrebom, kao i lokacija na periferiji glavnog grada.

Početak lipnja tradicionalno je rezerviran za Festival igračaka, dvodnevnu manifestaciju koja okuplja proizvođače raznih igračaka, ali i nudi brojne edukativne i zabavne sadržaje za djecu poput istraživanja prometnog poligona, sudjelovanja u natjecanju bacanja obruča, utrci gumenih patkica, LEGO radionicama, izradi robota i još mnogo toga. Ivanićkim sportskim parkom Zelenjak za vrijeme festivala sve vrvi od glazbe, veselja, šećerne vune i sladoleda, pa do najljepše melodije na svijetu – iskrenih dječjih usklika oduševljenja i sreće.

Odlučili smo prošetati ovim zanimljivim, šarenim gradićem i istražiti ovogodišnji program.

Donosimo točke Festivala koje su nas posebno oduševile.

Vatrogasni poligon

Na ovom neobičnom, ali već itekako popularnom poligonu, svako dijete ima priliku isprobati razne zanimljivosti poput zip-linea ili sudjelovanja u proceduri gašenja požara.

Natjecanje Alka na tatinim leđima

Jedan od najzanimljivijih i najoriginalnijih dijelova Festivala, svakako je natjecanje Alka na tatinim leđima koja dokazuje kako su najzabavnije igre upravo one kada su očevi svjesno uključeni u odgoj i kada u tome istinski uživaju.

Utrka na drvenim konjićima

U organizaciji karate kluba Ivanić, „Điha, điha utrka“ na drvenim konjićima oživljava natjecateljski duh, potiče djecu na zanimljive aktivnosti uz zabavu i podržava ideju drvenih konjića kao sinonima za zaigranost u djetinjstvu. Osim drvenih konjića, festivalom šeće i narančasti Iggy Hop, konjić maskota koji voli pozirati i potiče djecu na avanturizam.

ŽET-ova linija broj 15

Iako su ZET-ovi zagrebački tramvaji dio identiteta, prepoznatljivosti i brendiranja grada Zagreba, Ivanić – Grad također ima svoju inačicu ovog prijevoznog sredstva i to jednom godišnje, tijekom Festivala igračaka. Naime, festivalom vozi Žarkov električni plavi tramvaj broj 15 (ŽET) i to pod stručnim vodstvom vozača Žarka te tako svu djecu vozi ravno prema nezaboravnom, uzbudljivom iskustvu koje će se rado sjećati.

Park znanosti

Ovaj zanimljivi park zapravo je stigao iz Oroslavja, a na ovogodišnjem jubilarnom desetom izdanju Festivala igračaka nudi razne radionice i iskustva poput igranja svemirskog nogometa i razgovaranja šaptom na udaljenosti od 30 metara.

Bez obzira jeste li favorit ovakvih događaja ili ne, zažmirite nakratko na gužvu, buku i vrućinu i uputite se sa svojom obitelji u Ivanić – Grad jer Festival igračaka nudi zanimljiv aspekt u odgoju: podsjeća na prave obiteljske vrijednosti uz zajedništvo, smijeh i svjesno provođenje vremena s djecom.

Prisjetite se vremena u kojima je bilo uobičajeno igrati se na otvorenom do mraka uz gumi-gumi, skrivača i ledene babe.

Probudite u sebi dijete i ovog vikenda zaplešite sa svojim mališanima na ivanićgradskom poligonu veselja i bezbrižnosti!

Moglo bi vas zanimati i: Burger Festival stiže u Bjelovar u sklopu slavne Terezijane!

Tekst: Dalia Žmegač-Kunić

Foto: Dalia Žmegač-Kunić

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!