Posjetila sam otok Proizd i ovo su moji dojmovi

by Anđela Sabranović

Sada već davne 2018. godine ljetovala sam na Korčuli i tu sam i po prvi put čula za idilični, nenaseljeni otok Proizd. Ovaj čudesni otok, kojeg nazivaju i tirkiznim rajem Mediterana, od Korčule je udaljen oko pola sata vožnje brodićem. Brodice polaze iz mjesta Vela Luka.

Brodice ujutro polaze dosta često tako da vam sigurno neće biti problem pronaći svoje mjesto na brodiću u vrijeme koje vam odgovara. Sama vožnja je bila jako ugodna, a prizori koje smo gledali na putu su bili nestvarni. Kada smo stigli na otok odmah sam primijetila mir koji se osjetio doslovno na svakom koraku.
Na cijelom otočiću imate samo jedan mali restoran koji nije tako blizu plaža pa smo mi ipak ponijeli vodu, voće i sendviče. Željeli smo svaki trenutak dana provesti na tim čudesnim plažama. Na otoku se nalaze četiri plaže: Batalo, Veli Bili bok, Mali bili bok i Donji bili bok (nudistička plaža).

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli CROATIA (@ig.croatia)

Do plaža se dolazi šetnjom kroz gustu borovu šumu. Mi smo najprije posjetili plažu Donji Bok koja nas je osvojila na prvi pogled. Nikad prije nisam vidjela tako bijele oblutke i tako tirkizno plavo more. Gotovo je nevjerojatno da je sve to djelo prirode. Uživali smo u kupanju i ronjenju, ali i pravljenju različitih oblika od oblutaka. Primijetit ćete kako zapravo dosta i odraslih ovdje slaže te zanimljive oblutke i tako iza svih ostaje neki novi oblik koji zasigurno ne potraje dugo, ali lijepo je vratiti se u djetinjstvo uživati u toj aktivnosti. Na ovoj plaži nema hlada pa smo se poslije nekog vremena sklonili u šumu gdje smo uživali u čitanju uz najljepše zvukove prirode.

U šumi sam primijetila takozvane energetske klupe koje su postavljene navodno zbog iscjeljujuće energije kojom obiluje ovaj jedinstveni otok te boravak na njima osvježava energiju i djeluje pozitivno na zdravlje. Nisam željela ulaziti u detalje cijele priče, ali sam za svaki slučaj ipak sjela na klupu i upijala cijelu tu umirujuću atmosferu.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Visit Vela Luka (@visitvelaluka)

Poslije smo posjetili i plažu Donji Bok i moram reći kako je to najljepša plaža koju sam ikad vidjela. Tu je boja mora nekako još ljepša, a kamenčići su sitniji tako da smo tu odlučili provesti vrijeme do povratka.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Visit Vela Luka (@visitvelaluka)

Mi nismo stigli obići još dvije plaže jer nam je dan jednostavno bio prekratak za obilazak svega. Na kraju smo prije povratka brodom otišli u taj jedan jedini restoran na otoku gdje smo uživali u finom domaćem vinu. Dobro je to što se restoran nalazi odmah uz mjesto odakle polaze brodovi tako da možete tu biti dok čekate brod.

Budući da otok nije velik i nemate na njemu što raditi osim uživati u možda najljepšim plažama koje ćete vidjeti, doista vam nemam više što posebno ni prenijeti osim iskrene preporuke da jednom svakako posjetite ovaj rajski otok. Ja i danas rado s vremena na vrijeme pogledam fotografije i vratim se u dan na otoku Proizdu.

Moglo bi vas zanimati i: Falkensteiner otvorio ekskluzivne Luxury Villas Punta Skala

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Instagram, Canva, Privatna arhiva

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!