Pet savjeta za jesenski detoks kože

Ususret jeseni

by Anđela Sabranović

Ovih dana mnogi od nas se odlučuju na promjene. Jesen je period kada je većina ljudi spremna na novitete u načinu života i kada je rutini prirodno reći zbogom, baš kao što otpalo lišće mahne granama koje ostavlja za sobom. Promjene su uvijek dobrodošle ako radimo u cilju poboljšanja određenog područja, a i tjeraju nas da budemo zadovoljniji sobom i napredujemo. U skladu s tim, jesen je idealno razdoblje kada možemo napraviti iskorak u beauty rutini i isprobati detoks kože u cilju obnove i bolje hidratacije tijekom hladnih vjetrovitih dana.

Što je detoksikacija?

Koža je naš najveći organ zbog čega joj je potrebno pridavati još više pažnje. Uslijed izlaganja štetnim vanjskim utjecajima poput onečišćenog zraka, šminke i prašine, ona nakuplja brojne nečistoće i toksine. Također, toksini se u tijelu mogu nakupiti i preko loše, nutritivno siromašne prehrane ili pića, pa čak i preko alkohola, dima cigareta i raznih mirisa koje udišemo. Detoksikacijom možemo pomoći koži na putu prema revitalizaciji i obnovi, a uz dodatnu zaštitu i njegu radi se na sprječavanju novog prodora svih štetnih tvari u slojeve kože.

Savjeti za jesenski detoks kože

Kako biste svojoj koži podarili dodatno čišćenje i njegu, možete napraviti masku s kojom ćete dubinski očistiti sve loše tvari i nečistoće nakupljene u porama. Za tu svrhu predlažemo masku s glinom koja će djelovati kao piling i pružiti vašoj koži dodatnu hidrataciju.

Ono bez čega ne možemo, bez obzira radi li se o detoksikaciji kože ili ne je pravilna hidratacija iznutra. Zaboravite na gazirana i zaslađena pića i velike količine kave. Omogućite svojoj koži eliksir za kojim vapi i posegnite češće za čašom vode.

Vjerujemo kako dolaskom hladnijih dana više volite vruće kupke i tuširanje u vrlo toploj vodi. To ponekad zna donijeti neobičnu ugodu i ugrijati nas taman pred spavanje. No, znanstveno je dokazano da to vašoj koži može donijeti samo loše posljedice. Naime, prevruća voda može uzrokovati crvenilo kože, oštetiti ju i isušiti, a prirodna ulja će takvom praksom također nestati s njene površine. Zato radije odaberite tuširanje u hladnoj ili mlakoj vodi. To će osigurati zdraviji izgled kože i povećati cirkulaciju.

Ne dopustite porocima da vas ometu u postizanju zdravije i ljepše kože. Naime, dokazano je kako pušenje i alkohol uzrokuju suhu i umornu kožu i pogoduju ubrzanom starenju. Stanite tome na kraj i posvetite se zdravom načinu života.

Kvalitetan san omogućuje oporavak organizmu i to je vrijeme njegove obnove. Isto tako, to utječe i na našu kožu kojoj je također potrebno sedam sati sna. Dopustite joj da se i ona odmori i obnovi. Bit će vam sigurno zahvalna!

Moglo bi vas zanimati i: Najbolja ulja za tuširanje idealna za suhu kožu

Tekst: Dalia Žmegač-Kunić

Foto: Pinterest

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!