Panna Cotta – Lagani desert idealan za nedjeljno popodne

by Anđela Sabranović

Panna Cotta je jedan od najpoznatijih i najomiljenijih talijanskih deserata. Osim što je jednostavan za pripremu, jako je lagan te je idealan čak i za one dane kada smo imali posebno obilan ručak.

Ono što ga čini posebnim jeste bogata aroma vanilije koja se tako dobro slaže u kiselkasti okus šumskog voća. Netko Panna Cottu pravi i s jagodama, višnjama, pa čak i s kruškama, ali mnogima se ipak najviše sviđa varijanta uz šumsko voće zbog zanimljivog kontrasta okusa.

U nastavku vas očekuje jednostavni i brzi recept.

Panna Cotta sa šumskim voćem

Sastojci za Panna Cottu

  • 6 g želatine u listovima
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 150 ml mlijeka
  • 1 mahuna vanilije
  • 50 g šećera

Otopite želatinu u hladnoj vodi.
Zagrijte slatko vrhnje s mlijekom, šećerom i jezgrom vanilije te ostavite na laganoj vatri dok ne proključa.
Maknite s vatre i pomiješajte sa želatinom.
Miješajte dok se ne otopi.
Procijedite smjesu kroz fino sito u zdjelu, koja je potopljena u drugu punu hladne vode.
Miješajte dok se pana cotta ne ohladi.
Rasporedite smjesu u male posude u hladnjak na najmanje tri sata.
Kad je ohlađena i spremna za posluživanje pripremite preljev.

Sastojci za preljev

  • 200 g šumskog voća
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • sok od pola limuna

Jednostavno kratko zagrijte voće sa šećerom i limunom dok ne dobijete gustu smjesu, zatim rashladite i rasporedite preko Panna Cotte.

Uživajte!

Moglo bi vas zanimati i: Pesto senviči s tikvicama i mozzarellom od kojih rastu zazubice

Tekst: Anđela Sabranović

Foto i recept: https://www.pizzacappuccino.com/

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!