Pesto senviči s tikvicama i mozzarellom od kojih rastu zazubice

by Anđela Sabranović
sendvič s tikvicama

Talijanska kuhinja je još davno cijelom svijetu pokazala kako ukusna jela ne trebaju uvijek biti komplicirana. Ono što je najvažnije jeste da u svojoj kuhinji imate vrhunski kvalitetne, domaće namirnice jer uz njih zapravo nastaje čarolija.

O tome kako svi danas imamo jako malo vremena za kuhanje nema potrebe ni pisati jer to i ptice na grani znaju. Zato smo uvijek u potrazi za jelima koja možemo brzo pripremiti, a koja će ipak biti ukusna.

Jedno takvo jelo su i pesto sendviči s tikvicama, mozzarellom i pestom. Sendviči su idealni za one večeri kada vam se najave iznenadni gosti, ali i kada stignete doma umorni s posla i želite što prije na stolu imati gotovo jelo.

U nastavku vas očekuje pisani recept i video.

RECEPT

SASTOJCI

  • Tanko narezane šnite kruha
  • Maslac
  • Pesto
  • Tikvice
  • Mozzarella
  • Rajčica
  • Aceto balsamico
  • Sol
  • Papar

* Količine prilagodite broju ljudi

PRIPREMA

Šnite kruha premažite bogato maslacem.
Tikvice narežite na tanke trakice, začinite ih i lagano pecite na gril tavi.
Kruh premažite pestom, te preko toga stavite mozzarellu, rajčicu i grilane tikvice.
Sve lagano začinite s malo aceto balsamica.
Sendvič sada lagano pecite s obje strane na gril tavi.
Dobar tek i uživajte!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Jamie Vespa MS, RD (@dishingouthealth)

Moglo bi vas zanimati i: Ovi brusketi su idealni za vikend druženja pred nama

Tekst: Anđela Sabranović

Recept i foto: @dishingouthealth

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!