Dutch baby ili palačinke iz pećnice ili su savršene za doručak vikendom

by Anđela Sabranović

Iako biste po samom nazivu “Dutch baby” mogli zaključiti da je podrijetlo ovih palačinki iz Nizozemske, zapravo je recept za njih patentiran u Seattleu u Americi.

Ponekad doista nemamo strpljenja stajati za štednjakom i okretati palačinku po palačinku, posebno ako pripremamo za veliko društvo te je ova velika, neobična palačinka iz pećnice doista odlično rješenje.
Kada je u pitanju nadjev za nju, jednostavno si možete pustiti mašti na volju, ali odlično se slaže s grčkim jogurtom u koji ste dodali malo meda i arome vanilije uz dodatak šumskog voća i namaza od lješnjaka.
To je naravno samo naš prijedlog, a vi si svakako pustite mašti na volju. Detaljan recept vas očekuje u nastavku.

RECEPT ZA “DUTCH BABY” PALAČINKE

SASTOJCI

  • 80 g brašna
  • 160 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • 1 žlica šećera
  • 1/2 čajne žlice ekstrakta od vanilije
  • 1/4 čajne žlice soli
  • Maslac

PRIPREMA

  • Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva
  • Izmiksajte jaja dok ne postanu pjenasta
  • Dodajte šećer, vaniliju, mlijeko, sol i brašno i miskajte dok se svi sastojci ne sjedine.
  • Stavite maslac u vatrostalnu posudu i stavite u pećnicu da se rastopi.
  • Nakon što se maslac rastopio preko njega izlijte smjesu i pecite oko 20-tak minuta ili dok se ne napuhne i postane zlatno smeđe.
  • Poslužite vruće sa dodacima po vašoj želji

Dobar tek!

Moglo bi vas zanimati i: Doručak koji ćete obožavati – Puding od avokada

Tekst: Anđela Sabranović

Foto i recept: Pinterest

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!