Ovo su najljepše plaže Makarske rivijere prema izboru lokalaca

by Anđela Sabranović

Ako volite plaže sa sitnim bijelim kamenčićima Makarska rivijera je sa svojim bajkovitim plažama savršen izbor za vas. Iako ima nestvarno lijepe plaže ono što možda neke goste odbija su velike gužve koje tijekom srpnja i kolovoza na tim plažama vladaju. Zato smo poželjeli istražiti koje su to plaže omiljene među lokalcima te smo sastavili popis za sve one koji planiraju odmor upravo na ovom dijelu Jadrana.

Moramo vam priznati da smo za preporuku pitali nekoliko lokalaca i svi su ponavljali isto. U nastavku otkrijte koje to plaže Makarske rivijere koje svi vole.

Plaže Makarske rivijere

Plaža Nugal

Prva na našem popisu je zasluženo plaža Nugal. Nalazi se između Makarske i Tučepa. O ovoj plaži je pisao i francuski Vogue. Naime, uvrstio ju je u svoj popis 8 najljepših plaža u Hrvatskoj.

Šljunčana je i okružena je visokim stijenama i gustom borovom šumom, što joj daje osjećaj privatnosti i izoliranosti. Voda je kristalno čista i tirkizne boje, idealna za kupanje i ronjenje. Plaža je popularna među naturistima, ali je otvorena za sve posjetitelje.

Pristup plaži nije jednostavan; do nje se može doći samo pješice ili brodom. Pješačka staza koja vodi do plaže prolazi kroz borovu šumu i traje oko 30 minuta hodanja, ali trud se isplati zbog spektakularnog pogleda i predivne prirode. Plaža nema mnogo sadržaja, pa se preporučuje ponijeti vlastitu hranu, piće i suncobrane.

Plaža Cvitača

Plaža Cvitačka je pretežno šljunčana, s dijelovima stjenovite obale. Voda je izuzetno čista i pogodna za kupanje, ronjenje i druge vodene aktivnosti. Okružena je borovom šumom, koja pruža hladovinu i daje dodatnu ljepotu ambijentu.

Cvitačka je dobro opremljena plaža, s brojnim sadržajima kao što su ležaljke, suncobrani, tuševi, te nekoliko barova i restorana u blizini. Plaža je popularna među obiteljima s djecom zbog plitkog ulaza u more.

Do plaže se može lako doći pješice ili automobilom, a postoji i parkiralište u blizini. Plaža je često posjećena tijekom ljetnih mjeseci, pa se preporučuje dolazak rano ujutro kako bi se pronašlo najbolje mjesto.

Cvitačka je idealna za one koji traže kombinaciju prirodne ljepote i udobnosti, s mogućnošću uživanja u različitim aktivnostima i sadržajima.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli CRO Destinations (@crodestinations)

Velika Duba Živogošće

Plaža je okružena borovom šumom koja pruža prirodan hlad, što je idealno za vruće ljetne dane. More je kristalno čisto, a plaža je prekrivena sitnim šljunkom, što je tipično za ovu regiju.
Ovo je relativno mirna plaža, pogodna za obitelji i one koji traže opuštanje daleko od gužve. Plaža nije lako dostupna automobilom, što doprinosi njenom miru. Do nje se može doći pješačkim stazama. Nema mnogo komercijalnih sadržaja kao što su barovi ili restorani. 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Timotej Gošev 🇭🇷 Croatia (@timotej)

Punta Rata, Brela

Ovaj popis bilo bi nemoguće završiti bez plaže Punta Rata o kojoj se posljednjih godina jako puno piše. Naime, časopis Forbes proglasio ju je najljepšom europskom plažom i jednom od deset najljepših plaža na svijetu. Plaža je kamenita s pješčanim ulazom u more. Plažu Punta Rata krasi tirkizno plavo more koje će vas zasigurno očarati. Simbol plaže svakako je neuobičajena stijena prekrivena drvećem zvana Brela koja se izdiže iz mora. Okružena je mirisnim borovima koji pružaju hlad onda kada se želite skloniti od jakog ljetnog sunca.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Dorotea Kozina | Croatia Vacations (@croatia_vacations)@

 

Moglo bi vas zanimati i: Posjetila sam otok Proizd i ovo su moji dojmovi

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Instagram, Pexels

Naslovna foto: @alenandivana_travel

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!