OVO je najgore vrijeme za ručak ako želite smršavjeti!

by Vjera Pađen
rucak-slowliving

Ako želite izgubiti kilograme važno je vrijeme obroka, isto kao i količina koju unosimo u organizam. Svatko tko je u procesu mršavljenja trebao bi znati da se obroci jedu u određenom periodu, a pogotovo ručak – isto kao i da se doručak ne smije preskakati. Ali, znate li vi koje je pravo vrijeme za ručak,  a koje je najgore?

Istraživanje  u sklopu jednog portala provedeno na više od 100 ispitanika pokazalo je da je jedna stvar zajednička svim ljudima s prekomjernom tjelesnom težinom. Naravno, govorimo o prekasnom konzumiranju ručka. Preciznije, govorimo o vremenu poslije 15 sati. Svaki obrok unesen poslije tog vremena sporije se probavlja.

rucak-1-slowliving

Ljudi koji su jeli u podne ili generalno prije tri sata poslijepodne, u usporedbi s ljudima koji su jeli kasnije gubili su više kilograma. Zašto se to dešava i zašto nam ručak sabotira proces mršavljenja? Znanstvenici objašnjavaju da se radi o cikadijskom ritmu koji osim sa umorom, u našem tijelu upravlja i osjećajem gladi.

Naš metabolizam je individualiziran, a vrijeme konzumiranja hrane itekako utječe na gubitak kilograma. Isto tako, cikadijski ritam kontrolira lučenje inzulina u našem tijelu. Jedete li u vrijeme kad je vaše tijelo manje osjetljivo na inzulin, masnoće koje unesete u organizam teže će prolaziti kroz tijelo i mršavljenje će biti sporije.

 

Na kraju, vjerujemo da se pitate istu stvar – hoću li zaista izgubiti više kilograma ako jedem prije navedenog vremena? Nitko vam ne može garantirati da je samo to dovoljno za gubitak kilograma, ali uz zdrav način života i pravilnu prehranu rezultati zasigurno neće izostati. Pravo vrijeme da počnete može biti već danas, slažete se?

Moglo bi vas zanimati:Spremite se za ljeto! OVO je voće uz koje ćete izgubiti kilograme!

Tekst: Vjera Pađen

Foto: Pinterest

Možda će vam se svidjeti